Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Instituţiile publice sunt obligate să transmită la fisc detalii vizavi de numărul de personal şi de fondul de salarii utilizat în 2014.

Obligaţia depunerii la Fisc a datelor şi informaţiilor privind numărul de personal şi fondul de salarii utilizat în anul 2014 revine, potrivit finanţelor cărăşene, tuturor instituţiilor publice finanţate din bugetul de stat, din bugetele fondurilor speciale, precum şi din bugetele instituţiilor publice ale căror cheltuieli de funcţionare şi de capital se asigură din venituri extrabugetare şi subvenţii acordate din bugetul de stat sau din bugetele locale, în funcţie de subordonare. Termenul limită pentru depunerea situaţiilor este data de 15 ianuarie 2015, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cei de la Fisc au făcut şi câteva precizări procedurale: „Legislaţia privind salarizarea personalului bugetar a suferit modificări conform Legii nr. 284/2010 şi Legii 63/2011 (pentru învăţământ), motiv pentru care anexele (formularele) conţin modificări! Încadrarea unor instituţii publice a fost schimbată conform OUG nr. 96/2012. Programul informatic, care conţine şi formularele ce trebuie completate, poate fi preluat atât de la trezoreriile operative teritoriale, cât şi de la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Caraş-Severin, strada Valea Domanului nr. 2A, camera 403. Se va utiliza ultima variantă de program, publicată în decembrie 2014. Pentru preluarea formularelor pe suport magnetic este necesar un stick. În cazul în care, în NOMFISC, în dreptul codului fiscal apare denumirea veche a instituţiei publice, la întocmirea lucrării se va utiliza denumirea actuală. În adresa care însoţeşte lucrarea trebuie precizat faptul că denumirea actuală a instituţiei nu corespunde cu cea din NOMFISC, precum şi orice alte modificări“.

Preluarea datelor de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice din Caraş-Severin – atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport magnetic – se va face de către Serviciul de Sinteza şi Asistenţa Elaborării şi Execuţiei Bugetelor Locale, din cadrul Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică din Caraş-Severin (strada Valea Domanului nr. 2A, camera 403). Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel 0255/216.393, interior 217 sau 219.