Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 8-12 iulie s-au desfășurat la București, la Bazinul Olimpic Dinamo, Internaționalele României de înot pentru seniori și juniori la care au participat peste 350 de sportivi reprezentând mai multe țări de pe mai multe continente.

Printre înotătorii români s-au aflat și 16 componenți ai C.S. Școlar-C.S. Municipal Reșița, însoțiți de antrenorii Marius Crețeanu și Mihai Popilian. A fost o competiție de avergură, la start luând mulți medaliați olimpici și mondiali. În aceste condiții de concurs, misiunea reșițenilor a fost una extrem de grea, fiindcă majoritatea se încadrau la nivelul juniorilor doi, însă clasamentele s-au întocmit la juniori I și II.

Astfel, o parte dintre ei au reușit să intre în finalele A și B, după cum urmează: Paul Petrescu (finala A seniori, 50 m liber); Ion Alexandru (finala A 200 m spate și finala B la 50 și 100 m spate juniori); Andreea Augustinov (finala B 100 m fluture junioare); Marius Tincău (finala b 100 m bras juniori); ștafetele de 4×100 m mixt și 4×100 m liber (finala B, în formulele Ion Alexandru, Marius Tincău, Dorian Burciu, Dorian Bugariu, respectiv Ion Alexandru, Andrei Bumbea, Bugariu, Tincău).

„Trebuie să recunoaștem, cu obiectivitate, că sportivii au realizat timpi mulțumitori, având în vedere că o parte dintre ei au susținut Bacalaureatul și admiterea la liceu, și nu s-au pregătit la intensitatea pe care o doream“, ne-a declarat prof. Marius Crețeanu, directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița.