Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Președintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, este optimist în privința realizării la Reşiţa a unui spital modular. Încă se așteaptă un răspuns de la București privind acceptarea la finanțare a acestui spital!

„Cu spitalul modular suntem în cărți! Am trimis ultimele clarificări care ne-au fost cerute de două ori. Din ceea ce s-a discutat telefonic, știm că stăm foarte bine, studiul de fezabilitate este în regulă, așteptăm vestea îmbucurătoare privind finanţarea, după care ne apucăm de lucru. Trebuie să găsim partea de cheltuieli neeligibile, pentru că aici după cum știți, 3 milioane de euro însemnând doar construcția obiectivului, sunt eligibili, restul pentru dotarea spitalului nu sunt. Dar pentru un spital nou merită să căutăm soluții”, a declarat şeful judeţului.

Construirea unui spital modular la Reșița a fost anunțată încă din luna noiembrie a anului trecut, atunci când în plină pandemie, Guvernul Orban a aprobat construirea în regim de urgență a câtorva spitale modulare în țară.

JCS-N.C