Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta începând de vineri, 14 iunie până sâmbătă, 7 septembrie. CFR Călători dă și în acest an startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui“, punând la dispoziția turiștilor 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră!

Conform graficului de circulație transmis, primul tren (R 9170) va pleca din stația Reșița Nord vineri, 14 iunie, la ora 18:25, vagoanele acestuia urmând a fi atașate trenului IR 1992 Timișoara – Mangalia, cu plecarea din Caransebeș la 20:22 și sosirea, la cap de linie, programată pentru dimineața zilei următoare la 09:28. Dinspre litoral se va putea reveni zilnic la Reșița, cu un tren direct, începând de sâmbătă, 15 iunie, IR 1990 urmând să plece din Mangalia la ora 19:47, cu sosirea la destinație, Reșița Sud, în ziua următoare la 10:29.

Potrivit CFR Călători, „majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani, toate trenurile InterRegio (IR) estivale având în compunere vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate“. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă și vagoane de dormit.

La achiziționarea biletelor, călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a. Ultimul „tren al soarelui“ va pleca din Reșița spre Mangalia în 7 septembrie, de unde se va reîntoarce în 8 septembrie.

JCS-Walter Fleck