Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Angajații Serviciului Județean s-au întrebat retoric, de ce „Provincia“ are salarii mai mici față de „Centru“!

Rămași, alături de angajații Agențiilor pentru Protecția Mediului, printre cei omiși în decembrie de OUG 128, angajații structurilor județene ale Arhivelor Naționale au protestat și ei, luni, față de discrepanțele salariale existente în sistem.

„Protestul nostru a avut loc ca urmare a faptului că nu există o uniformitate salarială între structurile teritoriale, județene, ale Arhivelor Naționale și cele din București, respectiv structura centrală a Arhivelor Naționale și Serviciul Arhivelor Istorice Centrale. În momentul de față, personalul contractual de la nivelul județelor este deja plătit în în uniformitate cu colegii din București, spre deosebire de funcționarii publici.“, a declarat șeful Serviciului Județean al Arhivelor Naționale, Ovidiu Roșu.

Potrivit acestuia, în structura pe care o conduce își desfășoară activitatea 10 angajați, dintre care 8 sunt funcționari publici și 2 personal contractual.

JCS-Walter Fleck