Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Amenda a fost dată companiei naţionale de către Primăria Reşiţa, pentru că societatea nu şi-a tuns iarba…

În prima jumătate a lunii august, inspectori din cadrul Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu din cadrul Primăriei Reşiţa au făcut verificări în zona liniilor de cale ferată, vizavi de modul în care sunt întreţinute terenurile. Ce au constatat oamenii municipalităţii?

„În zona cuprinsă între trecerea de nivel cu calea ferată dintre strada Fântânilor şi pasajul Intim, nu au fost luate măsurile necesare de curăţare, tăiere, defrişare a vegetaţiei şi igienizare a terenurilor din zona de siguranţă a liniilor de cale ferată. Terenurile se află în proprietatea societăţii Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. Bucureşti, Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara. Pentru nerespectarea obligaţiilor privind întreţinerea, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.500 de lei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Pe strada Mociur, unde se aflau depozite temporare de pământ, au fost demarate lucrări de excavare şi de salubrizare, astfel că primăria n-a mai dat amendă. Dar le-a trimis celor de la CFR Călători să ia măsuri de întreţinere a terenurilor şi a faţadelor clădirilor.