Avizul Apelor Române şi stâlpii Electrica, piedicile drumului spre Grădinari - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În ciuda contestaţiilor pentru tronson şi a diverselor piedici apărute, preşedintele Consiliului Judeţean dă asigurări că drumul spre Grădinari va fi gata în decembrie 2021!

În ședința ordinară a Consiliului Județean de la finele lunii august, consilierul Flavius Nedelcea i-a solicitat președintelui Romeo Dunca o informare vizavi de depășirea termenului din contractul de execuție pentru tronsonul de 8 km, dintre Secăşeni şi Grădinari, obiectiv finanţat cu 20 de milioane de lei. „Această lucrare ar fi trebuit finalizată până în 31 mai 2021. Bănuiesc că există motivare în acest sens și o solicitare a constructorului de amânare a finalizării execuției, de la finalul lui mai, pentru luna a noua și din luna septembrie pentru 31 decembrie. Am dori să aflăm motivul care a stat la baza acestor întârzieri“, a spus Nedelcea.

Din spusele preşedintelui Consiliului Judeţean, depășirea termenului la care ar fi trebuit finalizate lucrările este o consecinţă a numeroaselor contestații la licitație și a noilor licitații organizate, lucruri ce au blocat începerea efectivă a implementării proiectului. „Trebuie să țineți cont că lucrările sunt avansate, dar au fost două probleme întâmpinate cu podurile și avizele de la Apele Române și stâlpii de la Ticvaniu Mare care trebuiau demontați, ceea ce a necesitat implicarea Electrica“, a spus Romeo Dunca.

31 mai 2021 ar fi fost termenul de finalizare dacă licitațiile nu ar fi fost contestate pe tronsonul Grădinari – Secășeni. „Haideți să fiți serios! Păi acum nu știți? Dumneavoastră ați știut că în mandatul dumneavoastră ar fi trebuit semnat ordinul de începere a lucrărilor. Am dat ordin de începere a lucrărilor în martie sau aprilie, asta pentru că în mandatul dumneavoastră ar fi trebuit să dați ordinul de începere în timp. Cum să termine oamenii în două luni această lucrare? Sunteți chiar neserios! Uitați-vă în agenda dumneavoastră și o să vedeți că nu ați dat avizul de începere a lucrării“, i-a răspuns Romeo Dunca lui Flavius Nedelcea.

Recent, şeful judeţului a inspectat lucrările pe respectivul tronson și s-a arătat mulţumit de ritmul şi calitatea lor. „În septembrie se va turna un strat de asfalt, constructorul dând asigurări că până la 1 decembrie drumul va fi funcţional, cu asfaltul pus pe tot drumul. Asta înseamnă o mare economie de timp, a explicat Dunca, pentru că în mod normal lucrul se termină cu vreo 6 – 7 luni înainte de termen, lucrarea având termen de 24 de luni. Sigur, suntem în întârziere, fiindcă această reabilitare a drumului trebuia să fie gata până acum, dacă s-ar fi semnat aşa cum ar fi trebuit, dar s-a semnat foarte târziu din cauza problemelor de la licitaţie. Constructorul însă îşi face treaba şi am încredere că lucrurile vor decurge bine“, a mai precizat Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa