Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Dumitru Ursu, edilul Oraviţei, a semnat ordinele de începere a lucrărilor în vederea renovării energetice a primelor 12 blocuri de locuinţe din oraș. În total, 72 de clădiri rezidenţiale au primit finanţare din PNRR!

La Oraviţa, „Valul Renovării“ este un adevărat tsunami! Nu mai puţin de 72 de clădiri rezidenţiale multifamiliale vor fi reabilitate energetic, cu bani din PNRR. De altfel, oraşul de pe Valea Caraşului este campion la proiecte depuse în vederea finanţării, fapt lăudat şi de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

Joi, 4 ianuarie, edilul Oraviţei a semnat ordinele de începere a lucrărilor pentru primele 12 blocuri din Zona Gării, mai exact, pentru A11, B18, B20, C12, D22, A13, B19, D25, E1, E3, F7 şi F13. Termenul de finalizare al lucrărilor de execuţie este 15 iulie 2024. „Joi, 4, ianuarie, am dat ordinul de începere a lucrărilor la primele 12 blocuri! Aşteptăm constructorii! Până la sfârşitul acestei luni vom emite şi alte ordine de începere!“, a declarat primarul Oraviţei, Costel Dumitru Ursu.

La scurt timp după acest anunţ, edilul a revenit cu alte informaţii importante: 72 de blocuri de locuinţe vor fi finanţate în vederea reabilitării energetice. „Revin cu date suplimentare: Avem 72 de blocuri finanţate! După desemnarea câştigătorilor la licitaţii, vom emite ordinul de începere până cel târziu în luna martie la fiecare bloc. Urmează ordinul pentru încă 8 blocuri!“, a mai precizat primarul Ursu, avertizând însă că „actele sunt rezolvate, constructorii pot începe de mâine dacă vor să se încadreze în termenele stabilite ca să nu fie penalizați“.

JCS-Nicoleta Moraru