Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Veste bună pentru șoferii din toată zona Caransebeșului: de luni, 13 mai, este din nou funcțional, după o bună perioadă de timp, sediul secundar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor!

Sediul, un imobil refăcut de municipalitate, a fost redeschis, după o scurtă sliujbă religioasă, în prezența prefectului Ioan Dragomir, a primarului Felix Borcean, a șefului Serviciului, inspectorul principal de poliție Robert Ciucă, și a personalului care deservește serviciul. Prilej pentru prefectul Dragomir să facă un scurt istoric al sediului secundar de la Caransebeș: înființat în 2019, în sediul Poliției Naționale, unde era cam mare înghesuiala, suspendat odată cu pandemia și redeschis acum câteva luni în spațiul pus la dispoziție de Primăria Caransebeș, dar neadecvat pentru o bună derulare a activității. „Deși azi e 13, sper să fie într-un ceas bun. Toate mulțumirile i se cuvin domnului primar Felix Borcean pentru că a găsit spațiul acesta pe care l-a pus, cu bunăvoință, la dispoziția Serviciului de Permise și Înmatriculări. Prin bunăvoința domnului primar Borcean, spațiul a fost refăcut de la cărămidă, cu acoperiș cu tot, acum condițiile sunt foarte bune. Vreau să-l felicit și pe colegul Robert Ciucă, șeful Serviciului, s-a zbătut, a urmărit lucrările, așa cum o face și la Reșița, unde, probabil că mai spre toamnă ne vom muta și acolo într-un sediu ca nou. Deocamdată lucrăm cu doi colegi aici, sperăm ca serviciul să se dezvolte, iar activitatea să fie foarte multă, ca să mai putem angaja personal.“, a explicat prefectul de Caraș-Severin.

Potrivit lui Dragomir, se pot adresa acum sediului de la Permise și Înmatriculări din Caransebeș cetățenii de la Herculane la Sacu, de la Băuțar la Brebu, de la Bozovici și chiar din afara județului, de la Lugoj, spre exemplu, populația estimată din jurul Caransebeșului fiind de circa 70 de mii de locuitori.

„M-ați felicitat, dar să știți că datorită tenacității dv, dle prefect, și a dlui comandant s-au întâmplat aceste lucruri, v-ați ținut de capul nostru și finalmente acest spațiu și-a recăpătat utilitatea, serviciul fiind foarte util pentru că decongestionează puțin activitatea de la Reșița care era pentru întreg județul.“, a precizat și primarul Felix Borcean, în timp ce inspectorul principal de poliție Robert Ciucă a prezentat, pe scurt, programul sediului din Caransebeș: „Activitatea sediului secundar se va desfășura de luni până joi, între orele 8-16 pentru preluare documente și soluționare dosare înmatriculare, radieri, numere provizorii și permise de conducere românești, pentru toată zona din jurul Caransebeșului, dar nu numai.“

Pentru cei nefamiliarizați cu municipiul Caransebeș, reamintim că sediul secundar de la Permise și Înmatriculări se găsește în zona centrală. Se poate ajunge acolo atât din Centrul Civic (intrând pe ușa de lângă cofetăria Select), cât și de pe strada Vasile Alecsandri, după clădirea de la Taxe și Impozite (al doilea intrând la dreapta, după cabinetele parlamentare).

JCS-R.M.