Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Școala Gimnazială „Marius Șandru” Reșița a obținut titlul de vicecampioană națională la handbal gimnaziu, după o finală cu Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău, în cadrul competiției Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar! În ultimul act al competiției, elevii din Buzău s-au impus 27-18!

Finala mică a fost câștigată de Școala Gimnazială „Mora Ferenc” Odorheiu Secuiesc, după ce a învins Școala Gimnazială Nr. 59 din București. Au mai participat la competiție Școala Gimnazială „Buică Ionescu” Glodeni și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare Competiția s-a desfășurat în perioada 10-12 mai, în comuna Cumpăna (județul Constanța), la Complexul Sportiv Centenar 2018.

În primul meci al grupei A, elevii reșițeni coordonați de prof. Casian Niculiță au pierdut tot în fața Buzăului, cu 20-14. Apoi, au urmat două victorii la rând,  20-16 cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Vaslui și 26-23 în fața elevilor de la Școala Gimnazială „I.A. Bassarabescu” Ploiești. În semifinale, sportivii din Reșița au trecut cu 18-15 de Școala Gimnazială „Mora Ferenc” Odorheiu Secuiesc. La acest turneu final au participat opt școli gimnaziale, campioanele din cele opt zone geografice.

„Elevii școlii noastre au reușit să facă un turneu aproape perfect, iar de menționat ar fi faptul că în fiecare meci pe care l-am câștigat am fost conduși la o diferență de mai multe goluri pe tabelă și de fiecare dată sportivii au reușit să revină. Acest fapt indică că acești copii au valoare și au toate șansele să obțină rezultate la fel de bune și la echipa de club, deoarece majoritatea dintre ei sunt legitimați la CSM Reșița.”, a spus prof. Casian Niculiță.

Echipa a fost formată din elevii Andrei Stamatin, Rareș Maciucă, Răzvan Gușatu, Ianis Osăin, Mihai Rădoi, Grațian Vaidasigan, David Roiescu, Mihai Tobă, Dragoș Moica, Sebastian Bucătaru, Alexandru Papoe și Răzvan Gheju.

Cupa și medaliile de vicecampioni naționali le-au fost oferite elevilor de către Aihan Omer, fostul antrenor al UCM Reșița, în apauzele numeroasei galerii formate din părinți veniți tocmai din Reșița. La secțiile de juniori de la CSM Reșița, acești copii sunt pregătiți de Ilie Vaidasigan și Cristian Ionescu (Paloma).

JCS-Ștefan Moraru