Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa reşiţeană participă la Drobeta Turnu-Severin, la turneul din cadrul CN de Handbal, junioare II.Echipa de handbal Universitatea Reşiţa participă de joi, la cel de-al patrulea turneu al Campionatului Naţional rezervat junioarelor II, Seria H.

Elevele antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu sunt pe primul loc în această serie şi îşi doresc să îşi păstreze poziţia şi după turneul care se desfăşoară de joi până sâmbătă la Drobeta Turnu-Severin, cu participarea a cinci echipe.

Reşiţencele au cedat un singur meci în cele trei turnee anterioare şi abordează cu optimism întrecerea la nivelul junioarelor II, unde şi-au propus obiective îndrăzneţe. Depăşirea fazei preliminare, accederea în premieră în turneul semifinal şi de aici calificarea în turneul final al CN de junioare II.

Este un ţel ce poate fi atins, mai ales că handbalistele de la U au căpătat suficientă experienţă competiţională, ajutate fiind şi de participarea în Campionatul Diviziei A de senioare. În această întrecere, Universitatea Reşiţa s-a înscris ca echipă de junioare, fără drept de promovare în Liga Naţională, dar meciurile jucate la acest nivel le ajută pe reşiţence în perspectiva participării în competiţia junioarelor II.

La Drobeta Turnu-Severin, Universitatea Reşiţa va disputa patru meciuri, după următorul program: joi, 2 februarie, de la ora 17.00, cu LPS Banatul Timişoara; vineri, 3 februarie, de la ora 8.30 cu CSS Hunedoara şi de la ora 15.30, cu CSS Drobeta Turnu-Severin; sâmbătă, 4 februarie, de la ora 10.30, cu Unirea Sânnicolau Mare. „Sperăm să se vadă o îmbunătăţire în jocul echipei noastre, după cele trei turnee şi după un tur de campionat în Divizia A“, a spus profesorul Cristian Busuioc.

Pentru turneul de la Drobeta Turnu-Severin, antrenorii Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu au la dispoziţie un lot format din: Andra Ioţa, Maria Popescu, Rebecca Pecoli, Adriana Voina, Lavinia Grozuţa, Adina Pîslă, Lorena Mocodean, Claudia Sîngiorzan, Andreea Câmpean, Alina Cristea, Alexandra Dinu, Iasmina Roşian, Alexandra Lobonţiu, Cătălina Dumitrescu, Alexandra Rotaru.