Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De vineri dimineață, la sala de sport a Școlii Generale 8 din cartierul Cazărmii, cetățenii se pot vaccina cu Pfizer doar pe bază de buletin,  fără programare!

„Începem vineri dimineața la 8 și încheiem duminică seara la ora 20, vaccinăm 24 ore din 24, pot să vină oameni din orice județ, simplu, doar cu buletinul. Avem deja vaccinurile, suntem asigurați cu dozele și în cazul în care vin mai multe persoane decât ne așteptăm. Cred că o să facem 200 de vaccinuri pe zi”, a spus coordonatorul acțiunii, medicul Bhupinder Singh, care alături de managerul Adrian Dumbravă, city managerul Florin Bogdea, epidemiologul Adrian Struț și anestezistul Petrică Păscariu, îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze pentru a se proteja de Covid.

„Așteptăm câți mai mulți locuitori din Caransebeș și de oriunde să se vaccineze, pentru că este un lucru care ne poate scoate din casă, care să ne dea acea libertate de care ne-am bucurat înainte de pandemie”, a precizat și  city managerul Florin Bogdea.

Din punct de vedere medical, medicul epidemiolog Adrian Struț consideră că vaccinarea este singura metodă care poate opri pandemia, într-un final: „Cu cât vom fi mai mulți care se vaccinează, cu atât pandemia se va stinge mai repede. Fără vaccinare nu se va stinge. Nu am avut nici măcar un șoc anafilactic până acum, care este cel mai sever efect secundar, au fost efecte minore, extrem de puține, ținute sub control în cele 15-20 de minute în care persoana vaccinată rămâne sub supravegherea medicului de la centrul de vaccinare”.

Potrivit anestezistului Petrică Păscariu, în momentul de față, în secția ATI a spitalului caransebeșean este o ușoară relaxare, „sunt mai puțini pacienți critici față de acum câteva săptămâni, singura problemă e că vârsta pacienților critici este în scădere, undeva la 40-50 de ani, am avut și de 30 de ani”.

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC), Adrian Dumbravă, e convins că Maratonul Vaccinării de la Caransebeș va fi o acțiune de succes. „Am mare încredere în medici, condițiile pe care ni le-a pus la dispoziție primăria sunt optime, numai prin vaccinare putem reveni la viața normal pe care am avut-o”, a concluzionat managerul SMUC, lansând încă o dată invitația caransebeșenilor și nu numai de a veni să se vaccineze împotriva Covid 19.

JCS-R.M.