Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mecanismul va fi menținut cel puțin până în primăvara următoare, susține deputatul Marius Damian!

Într-o declarație politică adresată Camerei Deputaților, deputatul social-democrat Marius Damian a subliniat că acest mecanism, care protejează populația și companiile de fluctuațiile mari de preț, trebuie menținut până ce românii nu vor mai fi puși în dificultate, în achitarea facturilor. „Valoarea prețului plafonat pentru gaze naturale este de maximum 0,31 lei/kWh (TVA inclus), iar acest lucru înseamnă că atunci va fi emisă factura, furnizorul nu va putea depăși această valoare. Valoarea prețului plafonat pentru energie electrică este de maximum 0,68 lei/ kWh (TVA inclus) pentru consumul realizat lunar de către anumite categorii de clienți casnici.“, a precizat deputatul.

Este vorba, în primul rând de cei cu un consum lunar cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv. O a doua categorie o reprezintă clienții casnici la al căror loc de consum locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale alimentate electric, necesare efectuării tratamentelor medicale. A treia sunt cei care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârstă de până la 18 ani, limita de vârstă prelungindu-se până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învățământ. O alta o reprezintă familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârstă de până în 18 ani, la fel și aici, limita de vârstă prelungindu-se până la 26 de ani, atâta timp cât copilul urmează o formă de învățământ.

„Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a preocupat mereu de ajutorul populației cu plata facturilor. Clienții casnici beneficiază de plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, printr-o serie de măsuri legislative de sprijin. În plus, Guvernul a aprobat suplimentarea limitei creditelor bugetare pe luna martie, în sumă de 500 milioane lei. Aceste fonduri vor fi alocate pentru compensarea costurilor aferente plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru clienții casnici. Sunt măsuri necesare, pe care le susțin în continuare!“, a subliniat deputatul Marius Damian, la finalul declarației sale politice.

JCS-B.P.