Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – „A făcut Dunca!“ Asta o spune un simplu cetățean care a bătut la porțile șefilor județului și directorilor de la Drumurile Județene pentru un drum. Toți i-au promis, dar nimeni până la Dunca nu l-a și făcut!

De cetățeanul Ioan Bunea a auzit, mai mult ca sigur, toată lumea. Este unul dintre cărășenii care și-a făcut auzit glasul, mereu și repetitiv, la nivel de județ. Și chiar dacă a bătut pragul tuturor șefilor de județ și ai Direcției de Drumuri Județene din Caraș-Severin care s-au perindat pe la putere, glasul său n-a fost și ascultat decât de Romeo Dunca. Vorbim despre drumul dintre Doclin și Surducu Mare, pe care niciuna dintre administrațiile precedente n-a reușit să-l repare.

Și cum omul este mai mult decât mulțumit, nu s-a mai oprit din laude și a decis să-i mulțumească lui Dunca într-un anume fel, alăturându-se mișcării liberale: „Intru în echipa dlui Dunca datorită pragmatismului și faptului că, totuși, s-a ținut de cuvânt – ceea ce nu s-a întâmplat în mandatele precedente, chiar dacă am fost de atâtea ori –, dar și seriozității, fiindcă nu trebuie să ții cont de vorbele unui om, faptele dovedesc totul! Încerc să acopăr zona respectivă, fiindcă de-a lungul timpului nu a prea fost reprezentată zona Carașului, zona de jos, multe probleme ale cetățenilor. Am susținerea primarului de la comuna Forotic, cât și cea a dlui președinte. Sper că sunt cât mai mulți care vor să-mi dea girul.“

Potrivit șefului județului, cetățeanul Bunea este pe liste și la Consiliul Județean, și la Consiliul Local Forotic, în cel de-al doilea caz fiind pe o poziție eligibilă. Bunea crede că, în calitate de consilier, va avea altă atitudine față de problemele cetățenilor: „O să mă implic în sensul că trebuie rezolvat peste tot. Îmi place să fiu vertical și așa ar trebui să fie toată conducerea, adică să spună cetățeanului că nu poți face la toți. Atunci când a fost sacul plin, când a avut bani țara asta, nu s-a făcut. Acum când e gol, e mult mai greu de făcut, e de înțeles. Și dacă mai sunt și opreliști, și piedici, e clar că n-o să se poată face. Dar să se explice cetățeanului și să se vrea, ceea ce ați văzut că dl Dunca a făcut până la urmă, nu numai la Surduc, și în alte zone. Nu poți să acoperi totul, e clar! Oricât ai face, tot va fi unul care va spune că nu mi-ai făcut mie. Dar în principiu eu zic că, totuși, decât vorbe frumoase și să nu faci, ce am primit de la dl Hurduzeu, că n-a spus nu niciodată, dar nici n-a făcut! Mai bine unul cu care să te cerți și în final să vină și să spună: <<Dle Bunea, m-am apucat de drum! Ceea ce a fost cazul în comuna noastră.>>“

Ca orice simplu cetățean, Ion Bunea a asistat la o nouă ședință în care social-democrații au respins din nou achiziția de utilaje cu care județul să-și facă singur întreținerea la drumuri, preferând ca afacerea să îngroașe buzunarele firmelor de casă: „E mult de muncă la Consiliul Județean și am văzut că 20 de ani nu s-au prea făcut multe, spune Bunea. Și dacă vin de jos, cum se spune, de la țăran, de la muncitor, avem altă viziune puțin. Fiindcă nu concep ca un Consiliu Județean să se împiedice de un privat. Nu e posibil așa ceva! Adică în loc să avem noi vaca, să avem lapte, cumpărăm. Când nu ne mai dă lapte, ce facem? Sunt niște lucruri cât se poate de naturale și de reale în viața asta, pe care orice om le știe. Și ar fi bine ca și politicienii din Consiliul Județean să le înțeleagă și să aplice aceeași măsură.“

JCS-A.M.