Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru această perioadă, Administrația Parcului Național Semenic-Cheile Carașului a anunțat un program special de vizitare a Peșterii Comarnic! Având în vedere această minivacanță, până pe data de 6 mai inclusiv, Peștera Comarnic este deschisă în fiecare zi, cu condiția respectării programului de vizitare!

A doua ca mărime din Banat, Peștera Comarnic are o lungime de peste șase kilometri, fiind considerată cea mai frumoasă și sălbatică peșteră din Banatul Montan și una din cele mai frumoase din România. Descoperită în 1856, peștera, cu cele trei nivele, este rezervație speologică din 1947, însă numai cel superior, cu o lungime de 1,75 kilometri, care este uscat, poate fi vizitat, nivelul inferior fiind străbătut de cursul subteran al pârâului Ponicova.

Nivelul care poate fi vizitat este un adevărat muzeu natural, oferind vizitatorilor ceva unic: galerii și săli care leagă cele două intrări, cu formațiuni geologice spectaculoase, de forme și culori din cele mai diverse, acestea putând fi admirate în Sala Zebrelor, numită astfel datorită pereților cu dungă de silex negru sau în cele care poartă numele de Orga Mică, Orga Mare, Muzeul-Zidurile Chinezești, Opera, Sala de Cristal, Sala Domnului, Hornul Mare sau Sala Virgină.

Pentru cei interesați, programul de vizitare al peșterii este structurat pe intervalele orare 10:30-12:30, 13:00-15:00, 15:30-17:30.

JCS-Nicoleta Moraru