Pe DJ 608 s-a asfaltat chiar și în ianuarie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mai exact, e vorba de modernizarea DJ 608 Plugova (DN 6) Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca (DN6), cu termen de finalizare a lucrărilor anul 2023!

Pentru acest proiect, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a avut în trecut numeroase clinciuri cu constructorul, Emiliano Vest, însă se pare că cele două au ajuns la un numitor comun. Dunca se declara zilele trecute mulțumit de faptul că firma respectivă s-a mobilizat şi a turnat un asfalt de calitate. Iar lucrările au continuat și în primele zile ale anului, constructorul profitând de temperaturile mai ridicate din această perioadă.

Tronsonul de drum supus modernizării este cuprins între km 0+000 și km 41+371, pe teritoriile administrative ale comunelor Mehadia, Cornereva și Teregova, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Globurău, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița, Rusca și Teregova, teren aflat în proprietatea județului Caraș-Severin.

„Pe Drumul Județean 608 se execută lucrări de modernizare în vederea îmbunătăţirii stării tehnice, a viabilităţii, a sporirii capacităţii de circulaţie şi a capacităţii portante a structurii rutiere existente. Până în acest moment s-au așternut două straturi de mixtură asfaltică pe sectorul extravilan Rusca – intersecție cu DN6, urmând ca, în cazul în care condițiile meteorologice vor permite, să se continue cu așternerea asfaltului pe sectoarele de extravilan ale localităților Plugova și Globurău. Se execută, de asemenea, lucrări premergătoare așternerii asfaltului, respectiv infrastructura rutieră, dispozitive de colectare și scurgere a apelor pluviale, poduri și consolidare versanți. Precizăm că lucrările se desfășoară conform graficului de lucrări, iar Consiliul Județean și-a îndeplinit toate îndatoririle prevăzute în contract”, a precizat șeful CJ, Romeo Dunca.

Acesta consideră că DJ 608 Plugova (DN6) – Rusca (DN6) are o importanţă semnificativă pentru județ și zona respectivă, pentru că odată modernizat drumul se vor crea noi facilități pentru investiții, dar și o infrastructură adecvată dezvoltării turismului într-o zonă de mare potențial.

JCS-N.C.