Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național Școlar de karate Do/Cupa Shorin Ryu s-a desfășurat sâmbătă, 4 noiembrie, la Târgoviște, competiție ce a reunit la start 718 sportivi de la 47 de cluburi. Acest lucru a consemnat și un record de participanți din istoricul concursului, aflat în 2023 la ediția cu numărul 29!

Palatul Copiilor Reșița a participat cu 11 elevi de la Cercul de karate, coordonat de prof. Zoltan Lipan, care au urcat de șase ori pe podium! Buzura Greta, la categoria 16-17 ani, a ocupat locul I ku, + 60 kg, Garoiu Livia, la categoria 10-11 ani, s-a clasat pe locul II ka, Perescu Vlad, la categoria 10-11 ani, a fost pe locul III ka, Deriuș Alexia, la categoria 14-15 ani, a ocupat locul III ku, iar Schinteie Andrei, la categoria 13 ani, a fost pe locul III ka și pe III ku.

„Chiar dacă nu au putut urca pe podium, vreau să îi felicit și pe Secășan Ioana, Marușca Denis, Fortun Sara, Raicu Patrick, Vizoc Dragoș și Măciucă Patricia pentru prestația lor. Având în vedere numărul mare de participanți, implicit și pe categorii (20-37), a fost dificilă câștigarea unui loc pe podium. Aș dori să precizez faptul că sportivii Daniela Doban si Schinteie Andrei vor participa la Campionatul European de la Antibes, de la Nice, din Franța. Competiția va avea loc în perioada 13-19 noiembrie!”, a spus antrenorul Zoltan Lipan.

JCS-Ștefan Moraru