Luptătorii s-au întors cu medalii de la Costinești - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatele Naționale la lupte pe plajă la pentru cadeți, juniori și seniori au avut loc la Costinești în perioada 28 august – 02 septembrie. La nivel de cluburi, CSM Reșița a devenit vicecampioană națională la feminin!

Sportivii antrenați de Adrian Dacica și Florin Dință au reușit să câștige trei medalii prin Tania Adam, Andrei Bărbulescu și Erich Loidl, aceștia având mari șanse să participe la Mondialele de lupte pe plajă, de la Mamaia.

„Ca și rezultate, la nivel de cadete, la lupte feminine, o remarcăm pe Adam Tania, care s-a clasat pe locul I, la categoria 60 de kg, legitimată la Clubul Sportiv Școlar Reșița. Andrei Bărbulescu a devenit vicecampion national, la categoria 60 de kg, legitimat tot la Clubul Sportiv Școlar Reșița. La juniori, cel mai important rezultat l-a obținut Loidl Erich, care s-a clasat pe locul II, la categoria 90 de kg, legitimat fiind la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Per total, consider că rezultatele sunt bune, ne-am așteptat să fie și mai bune, dar din păcate, am avut și accidentări și doi sportivi n-au mai putut continua competiția. De asemenea, Ionela Câmpean a ratat bronzul, clasându-se pe locul IV, la categoria 50 de kg. Toți cei trei sportivi care au obținut medalii au șanse reale de-a participa la Campionatul Mondial de lupte pe plajă, la nivel de seniori, juniori și cadeți, ce se va desfășura la Mamaia, pe plaja Neversea, la sfârșitul lunii septembrie. Următoarea competiție în sală pentru luptătorii noștri va avea loc în luna octombrie, la nivel de juniori mici”, a declarat antrenorul Florin Dință.

JCS-Ștefan Moraru