Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Secţia de profil a C.S. Muncitorul Reşiţa este „asaltată“ de peste 50 de copii şi juniori.Printre disciplinele reşiţene care continuă tradiţia sportivă se regăseşte şi judoul. În acest sens, reprezentanţii acestuia fac eforturi financiare apreciabile, pasiunea având un rol totuşi deosebit. Meritul revine unor oameni care percep bine fenomenul sportiv, înţelegând că dincolo de performanţa propriu-zisă, practicanţii acestei discipline au foarte mult de câştigat, în pregătirea pentru viaţă. Ca de altfel toţi cei care practică sportul.

În cadrul secţiei de profil a C.S. Muncitorul Reşiţa activează peste 50 de iubitori ai judoului. La grupa de performanţă sunt cuprinşi 20 de sportivi, iar în cea de iniţiere între 30-35 de copii, având în vedere fluctuaţia inevitabilă, din diferite motive. De pregătirea lor se ocupă statornicii antrenori Dan Păştean şi Rodica Buda, pasiunea lor fiind răsplătită în 2011 şi de câteva rezultate notabile, chiar dacă ei nu sunt chiar mulţumiţi de zestrea de medalii, aşa cum ne-a precizat „coordonatorul“ Dan Păştean: „În anul recent încheiat am înregistrat rezultate modeste, în opinia noastră, chiar dacă au fost şi motive obiective. Considerăm că cele două medalii naţionale de bronz, cucerite de Cătălin Glinţă, la U 13, şi Adelina Suru, la U 11, este prea puţin faţă de ceea ce am sperat. La care se adaugă ratarea unei medalii, datorită accidentării Biancăi Balica, în finala de U 15, în semifinale, cu şanse reale la titlul naţional, clasându-se pe locul patru. În rest, am mai avut rezultate mulţumitoare cu Speranţa Bănică, situată pe locul întâi, la un concurs în Germania, şi mai multe poziţii fruntaşe în competiţiile neoficiale naţionale şi internaţionale, prin Denis Călin, Livia Andrei, Ionela Zeicu, Speranţa Bănică, Bianca Balica“.

Referitor la obiectivele din 2012, antrenorul Dan Păştean a concluzionat: „În primul rând sperăm ca la Campionatul Naţional de cadeţi, de luna viitoare, să obţinem cel puţin o medalie, candidate fiind Speranţa Bănică şi Bianca Balica. Iar la nivel de copii să mai cucerit dou-trei medalii“.

Adaugă comentariu