Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Liberalii au avut şedinţă mare pe la Oraviţa. Nu ştim toate amănuntele, ştim doar că primarii au răsuflat uşuraţi că Andrei Apostol trăieşte. Şi asta pentru că nu a fost la şedinţă. Cică dacă era acolo, la acuzaţiile pe care i le-a adus Mihaela de la Lăpuşnic şi la intrigile ţesute în jurul lui, ieşea cu bătaie. Noi i-am mai spus lui Andrei că are un noroc mare în viaţa asta şi ăla se numeşte Nelu!

✔️ Şi dacă tot l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Apostol la Oraviţa, Mihaela s-a gândit să îl îmbuneze pe Andrei. De ziua lui, ieri, i-a urat de bine. Că aşa e în politică: dacă azi eşti rău, mâine poţi fi domn fără să te doară stomacul. Sau i-o fi urat La mulţi anipentru că a realizat că nu e aşa simplu să ajungi în PSD? Hmmm…

✔️ Recent, am făcut un sondaj la Târnova. Voiam noi să vedem ce înseamnă un sondaj în localitatea aia bătută de soartă. Oamenii ne-au zis de toate, dar cel mai tare că îl vor pe Nelu Popa primar. Am vorbit cu Popa şi a zis că dacă îşi termina tramvaiul, mergea să le facă ălora la Târnova măcar canalizarea, dar aşa nu se încumetă… Să se descurce cu ei atunci Walter Florea sau Silviu Maldea, că pe ei doi îi vor târnovenii pe la primărie.

✔️ Zice-se prin centrul Caransebeșului, acolo unde deputatului Marius Damian îi place să-și bea cafeaua când vine la oraș, că acesta și-a anunțat prietenii că nu mai vrea fotoliul lui Felix și renunță la candidatură. Asta doar pentru că PSD-ul, prin dărnicia lui Sorin, Silviu și Luca, i-ar fi promis orice vrea el, dar nu Primăria Caransebeș. Pfoai, ce dezamăgire pe miile de votanți pe care spunea deputatul că-i are în Caransebeș!

✔️ Duminică seara, presa din Caraş a primit un mesaj ciudat. Claudiu Pasăre (vi-l amintiţi, nu?) ne spunea că ne vom revedea toţi cu bine pentru că el va fi candidatul PSD la Primăria Reşiţa. Noi ştim că oamenii care au adevăratele informaţii sunt ăia de pe la colţurile blocurilor, dar nu ne-am aşteptat ca un doctor în ştiinţe militare şi informaţii cum e Claudiu să nu fi aflat că PSD şi-a lansat deja candidatul la Primăria Reşiţa. Sau Ionuţ nu mai există nici în vizorul oamenilor bine informaţi?

✔️ Ne anunță un domn, cu ochii aproape-n lacrimi, că prima investiție a miliardarului Umbrărescu la combinatul de la Oțelu va fi un… gard împrejmuitor de peste 6 kilometri. Ce naiba, chiar să intre orice turist care vine pe Via Transilvanica și să pozeze combinatul comentând malițios „peisaj de Cernobîl”? N-am aflat nimic, în schimb, de la domnu’ cu ochii-n lacrimi despre cuptorul explodat cu ani în urmă sau despre stația de transformare care a bubuit când s-a încercat recuplarea ei, de Umbrărescu jr. s-a ascuns crezând că au atacat ai lu’ Putin. Tot nimic am aflat și despre investițiile de mediu sau despre lipsa specialiștilor care ar trebui să reia activitatea, asta în caz că Umbrărescu nu va lucra cu inteligența artificială. Sperăm doar ca realitatea să nu fie conform proverbului „Afară-i vopsit gardu’, înăuntru leopardu’!”

✔️ Așa cum a promis, Ionuț Popovici, candidatul social-democraților la Primăria Reșița, s-a pus deja pe treabă, vrea să demonstreze că Nelu e Luzărelu. Primele demonstrații le-a făcut în instanță, unde firma Number One a pierdut atât contestația la executare, cât și apelul, pentru o țeapă trasă unui subcontractant, după cum spunea tot Dunca. Și chiar dacă aparent a pierdut în instanță, a câștigat la județ, pentru că județul are calitatea de terț poprit, și va plăti banii cot la cot cu Number One, până la acoperirea sumei de 5,79 milioane de lei. Și ghici de la cine poți scoate mai ușor banii!?

✔️ La capitolul împărțit bani către primării, la județ, unii consilieri liberali au dorit să se abțină de la vot, pe motiv că au lucrări cu administrațiile locale, și ar fi în conflict de interese. Adevărata lecție le-a venit de la maestrul PSD Ioan Crina, care i-a lămurit pe toți că și el are lucrări de ani de zile, cu o droaie de primării, dar le are pe fonduri europene, acum pe PNRR. A uitat, însă, de cofinanțarea locală, unde votul se dă de aleșii locali. Dar știe Crina mai bine de ce la unele primării a dat, de la altele a luat. Doar n-o să rămână fără bani fix primăriile care au contracte și bani de dat maestrului, nu?

✔️ Un şef de direcţie de prin judeţ şi-a dat în judecată propria direcţie şi a chemat şi ministerul de resort, mai exact pe cel al Sănătăţii, în garanţie. Noi nu am înţeles faza dar începem să dăm crezare celor care spun că atunci când eşti bugetar, când eşti plătit bine şi nu prea faci treabă o iei pe arătură. De plictiseală! Adevărul e că atâta bine nu e bun!

✔️ Deranj mare pe la Măgurele, la firma cu 6 angajați, care ar trebui să ridice noua creșă din Caransebeș. După ce Felix și niște băieți de la CNI s-au gândit ei că nu au altceva mai bun de făcut și s-au dus să vadă stadiul lucrărilor pe șantierul unde mișunau vreo doi-trei angajați de la subcontractanții celor din Măgurele, aceștia au transmis că de acum oricine vrea să vadă șantierul trebuie să se programeze mai înainte, ca la doctor. Inclusiv cei de la primărie. Figuranții care trebuie să pozeze-n muncitori, cât timp se primesc vizitatori, nu-s ușor de găsit și adus pe șantier să dea la lopată, pe care oricum o țin invers, pentru 10 lei.

✔️ Arin Ispas e oficial candidat la Primăria Caransebeş. N-a fost să fie de la PNL, e de la ex-liberalii lui Hadrian, useriștii lui Plujar și pemepiștii lui Luci Voina, cât or mai fi și ăștia-n alianță, că parcă e mai gros ciolanu la PSD. Ispas e băiat fain, preten cu mai toată lumea, de la Felix și Ştika până la fostul pedist Mieluț Minea, liderul din umbră al PMP în Caransebeș, care s-a împăcat cu Vela și e una din mâinile drepte ale lui Mitru Rujan în această campanie. Nimic rău până aici, numai să nu se trezească Mitru că astfel de strategi îi aduc mai puţine voturi decât lui Arin.

✔️ Azi, despre Hurduzeu şi Dunca, mai nimic. Cică nu se mai opresc din sughiţat de la atâtea sondaje care se tot fac prin judeţ cu şi despre ei…

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!