Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Festivalul de teatru pentru copii are de acum o anvergură internațională!

Mutat în acest an mai aproape de sezonul estival, festivalul cuprinzând nu mai puțin de 26 de spectacole se va desfășura în perioada 18-26 mai, deopotrivă în săli de spectacole și în aer liber, în Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Bocșa, Oțelu Roșu, Berzovia și Măureni. „L-am mutat către vară în primul rând pentru a câștiga o componentă stradală, dar și la sugestia unor trupe care au mai fost la alte ediții, dar în noiembrie. Probabil așa va rămâne, deși nu e foarte simplu să faci două festivaluri în același timp.“, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul teatrului, Florin Gabriel Ionescu, adăugând că „New Wave Theatre“, care va începe în 15 iunie, este în mare definitivat.

„Deși se numește «pentru copii», «Lumea poveștilor» este un festival pentru toată familia, cu spectacole diverse pentru toate categoriile de vârstă și de public. Cele din weekend, în special, sunt pentru adulți, dar accesibile și copiilor. De exemplu cel din deschidere, «The Recycling Factory!» (sâmbătă, 18 mai, ora 17:00), poartă tot marca spaniolilor care au prezentat de două ori la Reșița, cu succes, spectacolul «Trash» care e acum la FITS, în Sibiu. Duminică, de la ora 11 Teatrul Clasic «Ioan Slavici» din Arad prezintă spectacolul arhipremiat «Istoria muzicii pentru copii (și pentru părinții lor)», în care adulții pot retrăi muzica tinereții lor împreună cu copiii. În încheiere, duminică 26 mai, de la ora 17, vom avea un spectacol marca Ada Milea, «Alice», bazat pe cartea lui Lewis Carroll, într-o variantă pentru toate vârstele.“, a explicat directorul executiv al festivalului, actrița Denisse Moise.

Deschiderea festivalului, cea din sala de spectacol, va fi precedată de o invitație lansată în aer liber, sâmbătă, la ora 11 în Parcul Tricolorului din Reșița și la ora 15 în Centrul Civic, de „Barbarossa Samba Group“, un spectacol stradal de percuție, cu siguranță greu de trecut cu vederea sau la care să nu-ți pleci urechea!

Programul detaliat al festivalului, la care Teatrul de Vest invită cu căldură, în egală măsură copii, părinți și cadre didactice, poate fi consultat accesând pagina web teatruldevestresita-cs.ro.

JCS-Walter Fleck