Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Afirmaţia aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, şi a fost făcută la finalul ultimei şedinţe din acest an a forului decizional. Dunca le cere cărăşenilor să rămână încrezători!

Şeful judeţului susţine că anul viitor se vor concretiza câteva dintre proiectele şi acţiunile majore începute în acest an. „Anul acesta, în primul rând am schimbat modul de cheltuire a banului public şi, după cum vedeţi din veşnicele comentarii ale aceloraşi consilieri judeţeni, asta deranjează. Am încercat şi chiar am reuşit ca la licitaţiile pentru reabilitarea drumurilor judeţene să facem economii majore, să avem mulţi participanţi, ceea ce înseamnă că firmele au înţeles că lucrurile se întâmplă curat. Spitalul modular sper să fie gata până la finele anului 2022, s-a semnat contractul, aşteptăm cu emoţie bugetul şi să vedem cum facem cu cheltuielile pentru dotare. Cel mai important lucru pe care eu îl aştept este obţinerea finanţării pentru noul spital judeţean. Construind spitalul modular, vom reuşi să mutăm Secţia Infecţioase aici, eliberând Staţionarul 3. Această mişcare ne-a ajutat şi la dimensionarea noului spital judeţean, pentru că fără Infecţioase ne-am putut încadra în cele 12 hectare de teren puse la dipoziţie de Primăria Reşiţa şi nu a mai fost nevoie de un alt PUZ. Practic, am reuşit să fim cu documentele în faţa multor alte administraţii din ţară. Deci, în 2022, sper să dăm autorizaţia de construire pentru noul spital“, a precizat Romeo Dunca.

Potrivit preşedintelui CJ, zilele acestea a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar în mai, iunie cel târziu, se va face licitaţia pentru execuţia DJ 571 (Cheile Nerei-Cărbunari-Moldova Nouă). „Am avut 14 ofertanţi pentru studiul de fezabilitate. În 2022 vom începe reabilitarea DJ 571. Am primit de la CNI şi două veşti bune. Pe lista proiectelor avansate se află şi tronsonul de drum Prislop-Semenic şi răspuns favorabil pentru finanţare avem pentru drumul Ezeriş-Bocşa“,a mai spus Romeo Dunca.

Şeful judeţului a reamintit şi de lucrările pe DJ 608, apreciind faptul că şi acolo s-a putut lucra cu asfalt de calitate: „Iată că o firmă cu care am avut mereu clinciuri s-a mobilizat şi a făcut treabă bună. Calitatea asfaltului este bună, noi am decontat cât s-a putut şi sper ca în martie să ne apropiem de finalizarea lucrării. Eu zic că anul viitor vom vedea la concret multe dintre acţiunile începute în 2021“.

După ce a vorbit despre ce a fost şi ce îşi doreşte să facă în anul ce bate la uşă, preşedintele Consiliului Judeţean le-a transmis cărăşenilor să rămână încrezători, „schimbarea se petrece, lucruri bune vor apărea“.

JCS-Nina Curiţa