Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Peste 700 de mii de lei pentru reparații și întreținere pe tronsonul respectiv pune la bătaie CFR SA, licitațiile fiind urcate recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice!

Mai precis, pe SICAP a fost postat anunțul de licitație pentru „Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus materiale, manoperă și utilaje) – Linia 120 între stațiile Cornuțel Banat-Reșița Nord km 19+450-22+300”. 35 de zile are la dispoziție pentru a finaliza lucrările firma care va câștiga licitația, CFR estimând o valoare totală a contractului de 729.299,62 lei.

De ce e nevoie de reparații și întreținere între Cornuțel și Reșița? Pentru că, potrivit specialiștilor în siguranța traficului feroviar, intre staţiile Cornuțel Banat și Reșița Nord, la ultimul recensământ făcut în toamna anului 2020 a fost constatat un procent foarte mare de traverse de lemn într-o stare avansată de degradare, ceea ce înseamnă că în exploatare nu mai sunt asigurate condițiile pentru menținerea ecartamentului și a nivelului în limitele toleranțelor. Starea precară a traverselor de lemn a dus la măsuri pentru siguranța circulației trenurilor de marfă și călători prin reducerea vitezei maxime de circulație și introducerea a două restricții de viteză: Cornuțel Banat – Brebu km. 19+450 – 19+850 și St. Brebu linia 1 directă și Brebu – Reșița Nord km. 21+800 – 22+250 – restricții de 30 km/oră.

Firma care va câștiga licitația va trebui să înlocuiască toate traversele de lemn degradate cu traverse de beton cu prindere elastică de tip TW60 S0 și TW60 S10 noi și să realizeze lucrări de buraj intermediar și buraj I mecanizat al traverselor de beton. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 noiembrie 2021, ora 15:00.

JCS-L.A.