Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a găzduit marţi prezentarea echipamentului medical cu care a fost dotat Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, printr-o sponsorizare venită din partea Grupului CEZ în România.

„Firma CEZ e una dintre cele mai importante din Europa din domeniul energetic. Aceasta dezvoltă un important volum financiar, atât în România, cât şi în Caraş-Severin. Firma a înţeles şi a şi reuşit faptic să instituie un parteneriat cu administraţia din Caraş-Severin. Prin sponsorizarea de 28.000 de euro, Spitalul Judeţean din Reşiţa şi-a îmbunătăţit dotarea pentru patru secţii“, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În cadrul întâlnirii au fost prezenţi Martin Zmelik, directorul de operaţiuni al Grupului CEZ în România, şi Ondrej Safra, director producţie energie.

„Suntem investitori pe termen lung şi, de aceea, am dorit să fim parteneri cu comunităţile locale, pentru că dorim să oferim din resurse şi acestora. Avem deja proiecte în derulare în domeniul asistenţei medicale, educaţie, evenimente culturale şi protecţia mediului. Piaţa românească este strategică pentru noi. Anul acesta dorim începerea modernizării sistemului hidroenergetic, iar în anul 2013 să o finalizăm şi să îl punem în funcţiune. Ne bucurăm pentru parteneriatul cu autorităţile de aici, pentru că este greu să găseşti un partener pe care să te poţi bizui“, a precizat Martin Zmelik.

Grupul CEZ România are 74 de angajaţi în Reşiţa şi peste 2.000 la nivel naţional. „Ca manager, am încercat să îndrept acest ajutor spre zone din Spitalul Judeţean care aveau o mare responsabilitate diagnostică. Am urmărit încă două principii, ca să cresc, pe de-o parte, gradul de satisfacţie al medicului din punct de vedere profesional, şi pe de alta gradul de satisfacţie al pacientului în ceea ce priveşte un diagnostic rapid. Această sponsorizare satisface cele trei principii ale asistenţei medicale“, a precizat dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Acesta a amintit că, în ceea ce priveşte asistenţa medicală profilactică, a fost solicitată achiziţionarea de sterilizatoare cu aer cald pentru secţia de chirurgie şi sterilizatoare cu ultraviolete pentru aerul din secţiile ATI şi penumoftiziologie. Din punct de vedere diagnostic, a fost vizată secţia de cardiologie, unde a fost achiziţionat un transducer, un Holtern şi un EKG de efort cu bicicletă.

„Din punct de vedere curativ, ne-am îndreptat atenţia spre pneumologie, prin achiziţionarea unui nebulizator şi din nou spre cardiologie, printr-un defibrilator sincron. Prin această sponsorizare am reuşit să vin în întâmpinarea dorinţelor mai vechi ale celor patru secţii, făcând din Spitalul Judeţean unul mai atractiv şi mai responsabil faţă de pacient“, a mai precizat dr. Secăşan.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu