Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cu cele 16 cazuri nou confirmate, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei, în județul nostru, a ajuns la 18.780, incidența la 1000 de locuitori fiind de 1,62!

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, doar o singură persoană a fost reconfirmată pozitiv. Conform unui comunicat al DSP Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore, în cadrul etapei a III-a de vaccinare împotriva COVID-19, s-a administrat un număr total de 331 de vaccinuri (115 persoane au fost vaccinate cu Doza I, 139 de persoane cu Doza a II-a și 77 de persoane cu Doza a III-a).

Totodată, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a raportat și trei decese: o femeie de 91 de ani, din Reșița, decedată la SJUR, la ATI, cu HTA, fibrilație atrială și leziune acută de rinichi; o femeie de 80 de ani, din Reșița, decedată tot la SJUR, la ATI, cu HTA, AVC ischemic și boală cronică de rinichi; o femeie de 47 de ani, din Glimboca, decedată la SMUC, la ATI, cu HTA, obezitate și hipotiroidism.

În acest moment sunt internate 113 persoane: 53 la Reșița, dintre care 11 la ATI; 35 la Caransebeș, dintre care 6 la ATI; 8 la Oravița. Numărul persoanelor infectate în ultimele 14 zile este de 507, deci încă sunt cazuri active în județ. De asemenea, avem 66 de focare active, toate fiind familiale.

JCS–S.P.