Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Pielea uscată poate provoca disconfort considerabil, mai ales toamna-iarna. Și are nevoie de îngrijire și atenție deosebită. La urma urmei, unele componente pot provoca iritații, în timp ce altele pot transforma pielea, o pot face netedă, hidratată și strălucitoare. Am adunat cele mai bune produse și recomandări pentru îngrijirea pielii uscate pentru a uita pentru totdeauna de disconfort și etanșeitate!


De ce este pielea uscată

Pielea uscată este cauzată de o integritate ruptă a barierei hidrolipidice, precum și de lipsa de sebum – secretul producerii glandelor sebacee. O astfel de condiție specifică se datorează unui factor genetic sau din cauza utilizării produselor cosmetice de calitate scăzută.

Pielea deshidratată și cea uscată au diferențe care sunt importante de înțeles. Spre deosebire de pielea uscată, pielea deshidratată se caracterizează printr-o lipsă temporară de umiditate. În plus, chiar și pielea grasă poate suferi de deshidratare.

Semne de piele uscată:

  • Epiderma este destul de sensibilă și subțire;
  • Fără strălucire uleioasă;
  • Fără pori măriți vizibili;
  • Nu există erupții cutanate și coșuri;
  • Se observă descuamarea;
  • Poate exista o senzație de strângere;
  • Pielea este aspră la atingere;
  • Apar semne timpurii de îmbătrânire.

Îngrijire adecvată pentru pielea uscată

Îngrijirea adecvată pentru acest tip de epidermă începe cu curățarea. Este foarte important să spălați zilnic produsele cosmetice, indiferent de gradul de oboseală. Produsele de curățare trebuie alese cu grijă. Asigurați-vă că țineți cont de vârsta pielii.

Tonifierea epidermei uscate este, de asemenea, importantă. Această etapă asigură pregătirea necesară a pielii pentru aplicarea ulterioară a produselor de îngrijire. În plus, agentul de tonifiere potrivit va restabili echilibrul pH-ului și va promova o mai bună penetrare a substanțelor active din produsele de îngrijire ulterioare.

Este importantă și hidratarea profundă și superficială a pielii. Primul contribuie la refacerea activă a epidermei la nivel celular, iar al doilea creează un fel de peliculă care sigilează umezeala în interiorul pielii.

Nutriția contribuie la saturarea pielii cu componente utile, care la rândul lor ajută la restabilirea echilibrului hidrolipidic al epidermei.

Pielea uscată, de regulă, nu provoacă probleme la o vârstă mai fragedă, ci, dimpotrivă, oferă un aspect excelent. Desigur, deoarece pe acest tip de epidermă nu există erupții cutanate, strălucire uleioasă și alte „farmece”.

Dar după vârsta de 20 de ani, astfel de manifestări precum uscăciunea, senzația de strângere, roșeața și exfolierea pot începe să deranjeze. Pentru a evita acest lucru, este important să folosiți produse cosmetice de îngrijire cu adevărat de înaltă calitate.

TOP produse de îngrijire a pielii uscate

Am colectat cele mai populare produse de îngrijire a pielii uscate, care sunt printre cele mai bine vândute și au un număr mare de recenzii pozitive.

1. Esență-gel calmantă și hidratantă – Hydra Zen Gel Essence, Lancôme

Gama Hydra Zen de la Lancôme este concepută special pentru a oferi 24 de ore de hidratare pielii. Esența are o textură ușoară care blochează umiditatea și lasă pielea să se simtă confortabilă. Printre altele, produsul și protejează tenul de influențele negative ale mediului.

  1. Bază de machiaj – Lumi Magique Primer Pure Light, L’Oréal Paris

Baza de machiaj hidratantă este cea mai bună opțiune pentru tenul uscat. În primul rând, îl va pregăti în mod ideal pentru aplicarea machiajului, în al doilea rând, va netezi relieful și va umple ridurile fine, iar în al treilea rând, va oferi un aspect proaspăt și odihnit. Utilizați baza pe cont propriu sau aplicați sub fond de ten.

  1. Loțiune hidratantă – CeraVe Facial Moisturizing Lotion

Loțiunea dezvoltată de experții mărcii franceze CeraVe https://makeup.md/brand/983142/ are la bază ceramide, care ajută la reținerea umezelii adânc în celulele epidermei. După ce produsul cu o textură ușoară și în același timp bogată, dar negrasă se absoarbe rapid, dispar deshidratarea, descuamarea, hipersensibilitatea, strângerea. Pielea perfect hidratată capătă catifelare și elasticitate timp de câteva ore, ridurile sunt netezite, iar procesele de combatere a altor semne de îmbătrânire prematură sunt activate.

  1. Fond de ten – Affinitone Vitamina E, Maybelline
    Acest fond de ten este un salvator pentru pielea uscată. Formula cu vitamina E îi permite să respire, nu creează efect de mască, hidratează și protejează. În plus, textura cremei se distribuie ușor și uniform pe piele, datorită pigmenților naturali speciali se adaptează la tonul acesteia. Rezultatul este un finisaj fără greutate și natural.
  2. Loțiune de față –  Énergie De Vie, Lancôme

Piele uscată, întinsă sau descuamată? Dacă observați oricare dintre aceste semne, încercați loțiunea Énergie De Vie. Oferă pielii o strălucire netedă și sănătoasă și este ideală în cazul în care aceasta are roșeață, o culoare ternă sau are nevoie de un impuls de elasticitate. Loțiunea este potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea foarte uscată și iritabilă.

  1. Balsam multi-reparator calmant – Cicaplast Baume B5, La Roche-Posay
    Acest remediu nu numai că înmoaie și hidratează pielea uscată. În cazul în care aveți roșeață sau iritație, aceasta va accelera procesul de regenerare și va restabili bariera protectoare. Balsamul are o textură hrănitoare, non-grasă și nelipicioasă, care nu lasă urme albe. Se aplică pe toată fața sau numai pe zonele uscate sau iritate: crema va calma pielea și va avea efect antiinflamator.
  2. Cremă – Bioderma Hydrabio Creme Rich Moisturising Care

Crema Hydrabio este aliatul perfect în lupta împotriva uscăciunii și deshidratarii. Este realizată folosind complexul biologic brevetat Aquagenium™, ale cărui proprietăți au un efect pozitiv asupra stării și aspectului pielii. În combinație cu acidul salicilic și vitamina E, obțineți o protecție antioxidantă fiabilă și un confort mult așteptat!

  1. Mască – Babor Skinovage Vitalizing Mask

Skinovage Vitalizing Mask conține complexul Blue Light Protect, care previne îmbătrânirea prematură a epidermei și reface zonele lezate ale pielii; Vitaminele și oligoelementele benefice hrănesc, întăresc pereții celulelor, vasele de sânge și bariera naturală de protecție. După procedură, pielea devine moale și mătăsoasă.

Merită să cumpărați produse cosmetice de înaltă calitate pentru îngrijirea pielii uscate din magazinul online MAKEUP. Sunt disponibile doar produse cosmetice originale și de înaltă calitate de la cele mai bune mărci cu o reputație mondială.