Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Stă să înceapă în câteva zile pe Aeroportul Caransebeș exerciţiul militar „SWIFT RESPONSE 24 CAMPAIGN“, unul din cele mai importante evenimente de acest gen derulate în zona de vest în ultimii ani. La exerciţiu sunt așteptați să participe 900 de militari din mai multe state NATO, unii dintre aceștia fiind deja prezenți pe aeroport!

De altfel, militarii germani din cadrul NATO au putut fi observați și la evenimentul pentru copii desfășurat miercuri de IGAV pe Aeroportul Caransebeș, unde au fost însoțiți de omul de afaceri Gabriel Olariu. Potrivit surselor noastre, pe aeroportul din Caransebeş vor ateriza şi staţiona temporar diferite aparate de zbor din numeroase state NATO. Pregătirile sunt în plină desfășurare, în partea dreaptă a aeroportului fiind deja amplasate corturi de mari dimensiuni, containere metalice, cisterne, reflectoare și alte utilaje necesare bunei desfășurări a exercițiului.

Evenimentul a fost posibil datorită celui mai mare contract şi unicul de acest fel semnat vreodată de România, încheiat în 14 februarie 2024 între reprezentantul SC Aeroportul Caransebeș SA, Gabriel Olariu, şi Republica Federală Germania, reprezentată de Ministerul Federal al Apărării-Oficiul Federal al Infrastructurii Forţelor Armate. Este posibil, ca după Paște, organizatorii să aloce o zi în care să permită mass-media să intre pe aeroport și să afle direct de la aceștia mai multe detalii despre exercițiul militar NATO.

JCS-Nina Curița