Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Anul trecut s-a promis, anul acesta s-au alocat banii, iar în octombrie începe treaba, după cum a transmis asigurări preşedintele CJ, Romeo Dunca! 

„Se pare că avem veşti bune de la dl preşedinte Romeo Dunca. Marţi, m-a asigurat telefonic de faptul că reparaţiile pe drumul spre Socolari au finanţarea asigurată şi lucrările vor demara pe la sfârşitul lunii octombrie. Se pare că dl preşedinte se ține de ceea ce a promis în primăvară semnatarilor petiţiei. Îi urãm succes în activitate şi îi vom mulţumi când lucrările de calitate vor fi gata“, a precizat, pe o reţea de socializare, Florian Vărcuș, medic primar chirurg la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Petiţia, transmisă la finele anului trecut, era pentru gropile din drumul Oravița-Ilidia-Socolari-Potoc, porțiunea din Drumul Județean 571 C, despre care cei ce circulă pe ea spun că e plină de gropi și a devenit de ceva vreme impracticabilă!

„Dorim să semnalăm faptul că acest drum se află într-o avansată stare de degradare, cu segmente distruse în totalitate, lipsește covorul asfaltic, este plin de gropi și denivelări, ceea ce îl face impracticabil. Starea proastă a acestui drum îi determină pe participanții la trafic să facă slalom printre gropi și să meargă pe lângă drum, pe zona neasfaltată, riscând în orice moment să-și deterioreze autoturismele. Dat fiind faptul că în zona Ilidia-Socolari-Potoc își au rezidența mulți artiști, cu organizarea unor evenimente culturale de nivel național și că drumul Oravița-Ilidia-Socolari-Potoc face legătura cu o importantă zonă turistică din Caraș-Severin (Ochiu Bei, Cascada Beușnița, Șușara, Cheile Nerei) vă supunem atenției acest drum străbătut anual de o mulțime de turiști“, notau semnatarii petiţiei.

Şi acum, că lucrările vor demara în octombrie, trebuie precizat că ele sunt împărţite în trei loturi: Ciclova-Ilidia, Ilidia-Socolari, Socolari-Potoc. Suma alocată este de 840 de mii de lei, fără TVA, fiind instituită obligaţia pentru constructor ca mixtura asfaltică pentru straturile noi să conțină granit, nu sort din balast.

JCS-A.M.