Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Peste 100 de mașini cu peste 200 de turiști străini, care trebuiau să ajungă în această seară la un eveniment pe Aeroportul Caransebeș, sunt blocate pe drumul care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraș Severin. Mulți dintre pasagerii mașinilor au fost găsiți împingându-le prin pădure, pe diverse drumuri forestiere. Însă echipajul elicopterului SMURD Caransebeș i-a localizat pe turiștii rătăciți!

„Cei din mașini nu au probleme medicale, dar cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini. Informațiile sunt încă incerte și, se pare că pietre căzute din cauza ploii au blocat drumul sau chiar au lovit mașini. Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe aproximativ 30 de km și va încerca să intervină în caz ca se anunta vreun eveniment cu victime. Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara!”, a transmis Salvamont.

Operațiunea de salvare este în plină desfășurare. Un echipaj al elicopterului SMURD de la Caransebeș a fost în zonă pentru a identifica din aer persoanele și mașinile rătăcite, trimițând echipelor terestre coordonatele în care acestea se aflau.

ACTUALIZARE ORA 8.

Echipele de salvamontiști din Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin au ajuns în sectoarele de drum din zonele lor de responsabilitate și au făcut primele evaluari ale situației. „Din cauza lipsei de informații corecte și actuale, grupul organizat de mașini s-a deplasat după trakul de GPS dat de organizatori, intrând pe un drum închis circulației publice și semnalizat în acest sens. Câteva mașini si-au spart băile de ulei , foarte multe si-au distrus tobele de eșapament, situație în care coloana de mașini s-a oprit pe o lungime de cca 30 km așteptând indicații de la organizatori, indicații ce nu puteau fi transmise datorita lipsei semnalului telefonic. Alături de polițiști și personal ISU , salvamontiștii au discutat cu toti conducătorii auto și i-au îndrumat în direcțiile de retragere din zona către județele Gorj, Caraș și Hunedoara.
Au existat și câteva mici intervenții medicale, în principal plăgi și traumatisme, rezultate din situații fără legătură cu evenimentul. Două persoane au beneficiat de prim ajutor din partea Salvamont Gorj, iar o persoană ce prezenta o stare de epuizare psihică a fost predată unei ambulanțe SMURD.”, au spus cei de la Salvamont.
JCS-L.A.
FOTO/VIDEO: IGAV