Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN Senatorul cărășean Ion Mocioalcă (PSD) a vorbit despre extinderea programelor de tip „Tomata“ și la cartofi, și la strugurii de masă!

Oficialul spune că scăderea la jumătate a prețului tomatelor în piețe demonstrează că programele pentru agricultură, bine făcute și bine puse în aplicare, duc la creșterea producției interne de produse alimentare, la diminuarea dependenței față de importuri și, în final, la scăderea prețurilor: „Conform acestei strategii, ministrul Adrian Chesnoiu a extins acest tip de program la nivelul altor produse, respectiv la legumele din zonele protejate, la strugurii de masă și la cartofi. Pentru ultimele două programe au fost alocate 6 milioane de euro, în acest an“.

Sprijinul pentru fermieri se extinde și la finanțarea unor investiții care să le asigure independența din punct de vedere energetic. Iar Guvernul a adoptat actul normativ care permite accesul fermierilor și al antreprenorilor din industria alimentară la banii europeni din Fondul de Modernizare, în scopul construirii unor facilități pentru producerea de energie regenerabilă, a mai precizat senatorul social-democrat.

JCS-A.M.