Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E mare sărbătoare în piața din Caransebeș, la a XIII-a ediție a Festivalului „Toamna la Gugulani”, organizat în cinstea producătorilor agricoli de Primăria Caransebeș și Serviciul Public „Piața Gugulanilor”!

Joi după-amiază, sub privirile primarului Felix Borcean și ale city managerului Florin Bogdea, șefa Pieței, Luminița Verdeș, a acordat Diplome de apreciere producătorilor din toată Țara Gugulanilor, dar și din Timiş sau Dolj, care an de an vin în cea mai mare piață din zonă cu legume și fructe, lactate şi brânzeturi, flori sau produse apicole. „Acești producătorii agricoli, ţăranii noştri care vând în piaţă, acești oameni frumoşi, care s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare pentru dumneavoastră, merită toată aprecierea noastră!”, a spus Verdeș în fața oamenilor veniți în piață.

O Diplomă de apreciere a primit și managerul spitalului din Caransebeș, Adrian Dumbravă, acesta susținând financiar spectacolele din ziua de vineri, dedicate producătorilor agricoli din zona Olteniei, chiar dacă el este un bănățean neaoș de la poalele Muntelui Mic. La schimb, oltenii din piață i-au pregătit managerului Dumbravă un coș cu bunătăți de toamnă, pe care acesta l-a primit cu dragă inimă.

A fost multă voie bună, mii de oameni venind în piață joi și vineri pentru a se simți bine, mai ales că atmosfera a fost întreținută de soliști de renume. În prima zi, Lena Miclăuș, Ansamblul Armenișana și, mai ales, Georgiana Lobonț au făcut un spectacol de zile mari, apreciat de mulțimea de oameni care a umplut piața.

Vineri, începând cu ora 17, cu sprijinul lui Adrian Dumbravă, așa cum aminteam, folclorul din Banat și Oltenia a fost cap de afiș, cu Roberta Crintea, Maria Hurduzeu și Marcela Fota, alături de formația Nova Music pe scena din Piața Gugulanilor, spectacole la fel de apreciate de cei prezenți în număr foarte mare în Piața Gugulanilor.

JCS-R.M.