Taximetriştii au câştigat procesul cu Primăria Reşiţa - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În urma unei decizii a Curţii de Apel Timişoara, administraţia locală de pe malul Bârzavei va menţine norma de poluare Euro 5 pentru maşinile de taxi!

Un capitol din regulamentul privind organizarea şi funcţionarea serviciului de transport în regim de taxi, aprobat de municipalitate acum de mai bine de un an, a fost de curând modificat şi completat, ca urmare a unei decizii civile a Curţii de Apel Timişoara. Actualizarea acestui document, ce reglementează serviciile de utilitate publică aflate sub autoritatea administraţiei publice locale, a venit datorită unor nemulţumiri ale Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), filiala Caraş-Severin. Asta în urma deciziei municipalităţii de a impune ca norma de poluare pe maşinile de taxi să nu fie mai mică de Euro 6, dotarea cu dispozitiv de plată prin intermediul cardului bancar, precum şi atribuirea autorizaţiilor de taxi retrase sau rămase disponibile să fie exclusiv pentru maşinile electrice. Cele mai multe dintre taximetrele aflate în baza de date a primăriei au norma de poluare Euro 4 sau Euro 5, iar potrivit acestui regulament până în 2024 trebuiau înlocuite cu maşini Euro 6. Aşa că filiala judeţeană a ANPOTRT a formulat o acţiune în instanţă împotriva acestei hotărâri a Consiliului Local Reşiţa.

În cele din urmă, instanţa de judecată a dat câştig de cauză parţial taximetriştilor şi a decis menţinerea normei de poluare Euro 5, dar şi ca atribuirea numărului de locuri de taxi pentru maşinile electrice şi hibride (4 la 1.000 de locuitori) să fie făcută după prevederile unei hotărâri de consiliu local mai vechi, respectiv HCL 14/2018.

JCS-Nicoleta Moraru

5 Comentarii

 1. Foarte bine asa trebuie sa facem toti daca nu se poate altfel mergem in instanta si ne rezolvam problemele pentru ca angajatul resitenilor pe care l-au pus ca sa conduca orasul chiar nu vrea sa vada ce vor resitenii

  • Ia vezi, ce zice Vasile? Ia uite ce vor resitenii care vor sa se civilizeze. Nu mai vor sa plateasca si in plus sa isi si puna viata in pericol in rable.
   E bine acum ca te vei plimba tot cu o dacie logan din 2009 cu vreo 400k km atunci cand bei si nu conduci si ai nevoie de un taxi?
   Macar s-a facut dreptate zici tu. Adevarul ca e dreptul clientului sa circule doar cu rable, atunci cand cheana un taxi.
   Halal gandire.
   De aia e Resita unul din polii saraciei. Cu gandirea asta, ati permis furtul ca la Teleorman si la Vaslui.

Adaugă comentariu