Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorii Flavius Stoican și Călin Cojocaru au tras concluziile după rezultatul de egalitate dintre CSM Reșița și Viitorul Pandurii Târgu Jiu!

„Am vrut să câștigăm această partidă, dar n-a fost să fie. S-au marcat în acest meci două goluri superbe, în special cel al lui Mediop. La golul lui Gîrbiță s-a văzut calitatea tehnică peste medie a acestui fotbalist. Una peste alta, a fost un meci echilibrat, cu puțin mai multă presiune pusă de noi pe adversar, mai ales spre final de meci. În prelungiri am fi putut, cu puțină șansă, să luăm toate cele trei puncte. Rezultatul este unul echitabil și, ca să fiu echilibrat, pot spune că am întâlnit o echipă arțăgoasă, care nu ne-a lăsat să pasăm. Pandurii a stat foarte bine în defensivă și este păcat că n-am reușit să obținem trei puncte, pentru că dorință și atitudine am avut. Vreau mult mai mult. Nu este ușor nici pentru jucători, aveau capetele plecate după acest egal. A trecut și acest meci, am jucat două partide pe teren propriu, am luat patru puncte, dar eu ca antrenor îmi doresc mult mai mult!”, a declarat Flavius Stoican.

Antrenorul Reșiței a explicat și de ce l-a schimbat pe Ștefan Bărboianu în minutul 24: „Fane a avut ceva probleme înainte de acest meci, a făcut un RMN și două zile nu s-a antrenat. În momentul în care l-am întrebat dacă poate continua jocul, el mi-a spus că i s-au strâns mușchii de la picior. Apoi, după schimbare, mi-a transmis că putea să mai continue, dar totuși, n-am vrut să risc.”

După pauză, echipa s-a retras și a venit și golul egalizator al oaspeților, iar Stoican a precizat și din ce cauză s-a întâmplat acest lucru. „Am făcut pasul înapoi după pauză involuntar. Adversarii au jucat cu minge lungă, noi respingeam, iar Pandurii venea pe mingea a doua și așa am luat și golul. Așa au decurs fazele, noi am vrut să facem presing sus, dar am întâlnit un adversar destul de bun. Pandurii a câștigat multe dueluri individuale contra noastră în timpul meciului. Retragerea noastră nu a fost din propria inițiativă, pur și simplu adversarul ne-a obligat să facem pasul înapoi prin aceste mingi lungi. La faza golului ne-am zdruncinat puțin. Mă bucură cele patru puncte obținute în ultimele două meciuri și nu trebuie să fim foarte dezamăgiți după acest ultim rezultat de egalitate. Trebuie să învățăm să trecem cu bine de momentele bune ale adversarilor din timpul meciurilor. La acest meci am luat un gol în momentul în care adversarul nu punea presiune prea mare pe noi. Păcat că n-am reușit să finalizăm cu gol ocaziile pe care le-am avut în final de meci!”, a încheiat Flavius Stoican.

Călin Cojocaru, antrenorul de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a spus la finalul acestei partide: „Am stat foarte bine în teren și nu le-am dat celor de la Reșița prea multe spații pentru a-și crea ocazii. Totuși, noi nu am avut agresivitate, nu am recuperat mingea sus, n-am pus presiune deloc pe poarta adversă și am făcut o singură eroare în minutul 45. Atunci i-am dat posibilitatea lui Mediop să se întoarcă pe piciorul stâng și ne-a executat. Repriza a doua a fost la îndemâna noastră, ne-am creat mai multe ocazii de gol, am avut și o bară și i-am ținut departe pe adversari de poarta noastră. Reșița a ajuns în careul nostru prin faze fixe și prin mingi aruncate. Per ansamblu, a fost un rezultat echitabil. La numărul de ocazii pe construcție, echipa mea a fost mai periculoasă. Acest meci a fost unul disputat mai mult la mijlocul terenului și cred că noi am profitat de contraatac mult mai bine. Apoi, în final, Reșița a venit peste noi cu multe lovituri libere și abia atunci jucătorii gazdă au fost mai periculoși. Consider că suntem o echipă puternică și de aceea am făcut schimbările mai târziu, ca pe final de joc să venim cu forțe proaspete ca să-i surprindem pe contre. Am și făcut acest lucru, dar la finalizare n-am avut luciditate.”

JCS-Ștefan Moraru