Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Sunt doar câteva din cazurile la care au intervenit salvatorii cărășeni într-o singură zi!

Unele zone avertizate din județ au scăpat, miercuri, de codul portocaliu de grindină, vijelii și ploi torențiale, însă nu toate. Potrivit pompierilor militari cărășeni, au fost derulate nu mai puțin de 22 de misiuni, 13 dintre ele pentru acordarea de prim ajutor și de asistență de persoane, iar restul au inclus intervenții în urma fenomenelor meteorologice periculoase, un incendiu la un autoturism, altul de vegetație uscată și un accident rutier.

„În urma fenomenelor meteorologice manifestate în cursul nopții de miercuri spre joi, pompierii militari reșițeni au intervenit pentru degajarea a doi copaci, unul căzut pe un autoturism parcat în municipiul Reșița și altul căzut pe carosabil, pe DN 58, Brebu. De asemenea, un echipaj din cadrul Secției Oravița a acționat pentru degajarea unui stâlp din lemn de telecomunicații căzut pe carosabil, pe DJ 573, la ieșirea din localitatea Răchitova.“, informează ISU „Semenic“. Iar joi dimineață, pompierii militari din cadrul Secției Moldova Nouă au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe DC 47.

Miercuri seară, în jurul orei 20.40, un incendiu a izbucnit la un autoturism parcat în orașul Moldova Nouă. Unul dintre vecinii proprietarului a observat că ieșea fum de sub capota mașinii, moment în care a sunat imediat la numărul unic de apeluri de urgență 112. La fața locului au intervenit pompierii militari din oraș, iar „incendiul a fost lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor, fiind afectat doar compartimentul motor“.

Tot miercuri, salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier produs pe DN 58, la intersecția cu Apadia, precum și alte misiuni în sprijinul comunității.

JCS-A.M.