Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O spune chiar președintele Consiliului Județean Caraș-Severn, Romeo Dunca, după o vizită în teren pe cei 8,5 kilometri ai DJ 581 intersecția DJ 586 A (Secășeni) – intersecția DN 57 (Grădinari)!

Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin, alături de partenerii din proiect, respectiv Unitatea Administrativ Teritorială Ticvaniu Mare și Unitatea Administrativ Teritorială Grădinari, au verificat lucrările, care sunt aproape de final, progresul fizic realizat pe tronsonul de drum supus modernizării este fiind de 98%.

„Ne pregătim de recepție. Acesta a și fost motivul vizitei întregii comisii în teren. Lucrările, realizate în proporție de 98%, sunt de calitate. Exista câteva probleme care, din cauza proiectului recepționat, nu au fost prevăzute. E vorba despre panta de lângă un pod. A fost realizată exemplar, dar proiectul nu a prevazut ce era necesar, adică beton sau zidire de piatră pe taluzul cu panta mare. Motiv pentru care apa venită în cantități mari după ploile recente a spălat pământul, punând în pericol balustradele și înfundând canalizarea. Constructorul va remedia și noi vom găsi banii necesari de vreme ce soluția din proiect a fost nepotrivită situației”, a precizat Romeo Dunca, șeful CJ.

Lucrările pe acest tronson au fost realizate de MaxAgro. Pe lângă modernizarea celor 8,5 km de drum, proiectul Consiliului Județean Caraș-Severin mai include: realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a 4 stații pentru mijloacele de transport în comun.

JCS-L.A.