Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Autospeciala de intervenție în teren motan este destinată urgenţelor și intervențiilor medicale, fiind dotată cu truse de prim-ajutor, defibrilator, aspirator, targă UT, stații de comunicare și chiar remorcă pentru câinii de căutare-salvare!

Jeep-ul Wrangler a fost deja adus în județ, iar astăzi va urca pe munte, a precizat șeful Salvamont Caraș-Severin, Coco Galescu, cel care a fost după mașină la București, alături de colegii salvamontiști Sebi Lungu și Cristi Brecica.

Caracteristicile principale ale acestei autospeciale sunt: deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentatilor şi transportul victimelor. Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

34 de autospeciale au fost achizionate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, fiind predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

JCS-L.A.