Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta va fi însă posibil doar după ce fântâna cu apă potabilă din acest loc de relaxare nu va mai fi coş de gunoi, ci va fi reparată şi igienizată!

Fântânile sau pompele cu apă potabilă sunt la mare căutare în aceste zile toride, fiindcă sezonul estival a debutat cu temperaturi foarte mari şi disconfort termic crescut. Cu atât mai mult în parcuri şi spaţii în care reşiţenii vin să se destindă împreună cu copiii sau nepoţii. În Parcul Tricolorului sunt acum tot felul de tarabe, e drept, şi poţi să-ţi potoleşti setea cu un ţap de bere, un suc sau o apă îmbuteliată, fiindcă sunt în plină desfăşurare evenimentele dedicate Reşiţei.

Motto-ul aniversar „În noi arde un foc de 250 de ani!“ pare şi mai arzător, dar e interpretat de unii reşiţeni ca o „nevinovată“ ironie, în condiţiile în care singura fântână cu apă potabilă din zonă nu are strop de apă şi a devenit chiar coş de gunoi. E imposibil să nu treci pe acolo fără să auzi câte o remarcă ce reclamă starea deplorabilă a acesteia.

Daniel Călin, şeful Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local din cadrul Primăriei Reşiţa, se află la curent cu această problemă şi îi linişteşte pe reşiţeni, cu promisiunea că, în cel mai scurt timp, fântâna va fi reparată: „Este în lucru. Ştim de ea, că e stricată, am sesizat şi noi săptămâna trecută, joi. Am comandat piesele necesare pentru ea şi, cel mai probabil, azi, mâine, se repară. Piesele ar fi trebuit deja să ajungă, fiindcă s-au comandat de vineri“.

Aşadar, la zile de sărbătoare, dar şi în zilele caniculare care, se pare, au debutat în forţă, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius la soare, cetăţenii îşi vor putea potoli setea în Parcul Tricolorului şi cu apă potabilă, gratis, de la această fântână.

JCS-Alexandra Gorghiu