Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Direcția de Asistență Socială din cadrul municipalității reșițene vine cu un îndemn la solidaritate, pentru întreaga comunitate!

„Cine dorește și are posibilitatea să ajute refugiații ucraineni, poate dona produse de primă necesitate, începând din data de 2 martie, la Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice Reșița, situat pe strada Teilor, nr. 11, în intervalul orar 8.00 – 12.00, respectiv 14.00 – 16.00“, precizează reprezentanții municipalității.

Sunt așteptate spre donație produse de primă necesitate precum pături, saci de dormit, scutece de unică folosință, lapte praf, mâncare pentru bebeluși, alimente neperisabile, apă, produse de igienă, haine pentru adulți și copii sau medicamente (analgezice și antiinflamatoare, ca Nurofen, Paracetamol, Panadol Baby etc). „Vă rugăm să donați produse noi!“, se încheie apelul municipalității.

Și Consiliul Județean s-a implicat, astfel că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin a operaționalizat, în regim de urgență, spaţii de cazare în cadrul centrelor rezidențiale pe care le coordonează, pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni, în contextul intensificării tensiunilor politice din Ucraina. În cadrul centrelor din județ, sunt pregătite aproximativ 60 de locuri de cazare pentru femei, copii și vârstnici, cu posibilitatea de suplimentare.

În același timp, și Direcția de învățământ din cadrul Primăriei Reșița pregătește spații de cazare în internatele școlare, pentru a mări disponibilitatea de cazare a refugiaților, în cazul în care este necesar.

JCS-A.M.

FOTO: Andreea Alexandru