Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.) a organizat pe 30 aprilie greva generală cu întreruperea activităţii pe durata întregii zile, ca urmare a „nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar“, cum se precizează într-un comunicat al federaţiei.

„Având în vedere participarea masivă a salariaţilor din administraţia publică locală la această formă de protest, avem speranţa că această acţiune a fost un semnal de alarmă suficient de puternic pentru clasa politică aflată la guvernare şi că în cel mai scurt timp vor fi adoptate măsuri în vederea asigurării unui trai decent pentru angajaţii din primării şi consilii judeţene.

În cazul în care, nici după acest protest, revendicările nu vor fi soluţionate în mod favorabil, FNSA va organiza, în data de 27 mai miting în Bucureşti la care vor participa minim 3.000 de persoane precum şi strângerea de semnături în vederea organizării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală, în luna septembrie 2015.

8 Comments

 1. sincer, cred ca, dupa cum s-a dovedit in ultimii xx ani, guvernantii nostrii au o mare durere in cxr fata de ceea ce se intampla cu poporul ROMAN si cu ROMANIA in sine (a se vedea, pe langa salariile de cct ale bugetarilor de rand (cei ce lucreaza in mod direct cu contribuabilii, nu cei din inaltele sfere ale guvernului), a se vedea jaful produs la realizarea maretelor noastre autostrazi, a se vedea jaful mult mediatizat chiar si in Germania al padurilor NOASTRE, jaf despre care ai nostrii guvernanti… se fac ca … ploua , samd). cred de aceea ca, aceasta metoda de protest este din start sortita esecului. (au mai fost si altele, cu acelasi efect, nu de mult – vorbesc despre greva POLITISTILOR sau a acdrelor medicale de acum cativa ani – daca si aceste categorii sociale au protestat fatat de salarizarea de mizerie pe care o au…).

 2. „participarea masivă a salariaţilor din administraţia publică locală”…care PARTICIPARE? CJ si DGASPC, marii CAPI ai administratiei…nu au participat (primii ca huzuresc de bine…si al doilea ca LI SA INTERZIS TACIT ANGAJATILOR acest lucru)…deci??? F.N.S.A ar trebui sa ia atitudine pentru a ajuta fraierii care isi desfasoara serviciul acolo….

 3. Administratia publica locala nu a participat la demonstratiile contra politicii de austeritate Basescu respectiv diminuarea salariilor cu 25%. Astazi, gestul lor este hilar. Daca PNL doreste puterea va trebui sa astepte alegerile. Orice alta forma de presiune prin DNA, de la tribuna Presedentiei etc este impotriva Romaniei.

 4. LA MUNCA, PUTORILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Stimabil domn…presupun, citeste te rog postarea lui „ion taranu”, daca ai capacitatea mentala sa intelegi…sau du-te frate si rezolva-ti ON-LINE orice problema ce tine de acei PUTUROSI!!! Nu te obliga nimeni sa intri in contact cu ei…fii OIROPEAN si rezolva totu din TASTATURA! Daca nu stii despre ce scrii, DE CE SCRII? iti pierzi inutil timp din viata nu crezi??

   • Te arde matu’ cand auzi de munca, asa-i? Da, vreau sa rezolv din tastatura sau la un ghiseu-doua, nu sa fac turul tarii daca vreau sa-mi schimb hartia de la veceu. Du-te in Germania sa vezi ce inseamna functionar public. Cand o sa muncesti si o sa te porti ca aia, atunci sa vii sa-mi ceri bani si respect. Pana atunci LA MUNCA, PUTORILOR!

    • Imi cer scuze ca am indraznit sa imi pun mintea cu un GENIU!!! Stai pe pace, stimate CAMELEON (ma refer la schimbatul numelui), cunosc si Germania, si stilul de munca! Presupun ca esti un NAPOLEON ce face Nspeee mii lucruri deodata…asta e, invatam si noi PUTUROSII de la voi astia ce tineti lumea pe umeri (de asta e si tara in kkt). O zi placuta sa ai!!!

     • Se vede ca esti functionar. Intreaba oamenii ce parere au despre voi si dupa aia mai comenteaza. De aia va injura toata lumea, de muncitori si de oropsiti ce sunteti bietii de voi, ca duceti toata tara pe umerii vostri.

Adaugă comentariu