Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Nici după patru luni de când a fost atribuit contractul pentru consolidarea drumului surpat dintre Oraviţa şi Marila, în zonă nu este nicio mişcare!

La începutul lunii mai, mai exact în data de 4 mai, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri a făcut public faptul că procedura simplificată de atribuire a contractului având ca obiect „Consolidare corp drum DN 57B, km 8+850 dreapta” – servicii de proiectare faza P.A.C., P.T., asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări, are un rezultat. Ofertantul câștigător este o asociere de trei firme, iar valoarea contractului se ridică la 550.673 lei fără T.V.A.

DN 57B, km 8+850, se află între localitățile Oravița și Anina, iar lucrarea este necesară în urma unor alunecări ale taluzului, din cauza precipitațiilor abundente. Surparea a cuprins și o parte din structura rutieră. După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere, durata de realizare a obiectivului este de 6 luni, din care 3 luni proiectare și 3 luni execuție. Doar că au trecut cele 3 luni de proiectare şi aproape una din cele alocate execuţiei şi în zonă nu se întâmplă nimic. Tronează doar niste indicatoare rutiere pentru ocolirea prăpastiei ce muşcă tot mai mult din tronsonul respectiv.

Oricum, pe porțiunea dintre Oraviţa şi Marila mai sunt încă vreo două-trei surpări de taluz, însă cea aflată la 8 km de Oraviţa este cea mai gravă, drumul respectiv riscând să ajungă, dacă nu se iau măsuri, impracticabil. Şi, să ne înţelegem: DN 57 B este drum naţional, nu judeţean!

JCS-Nina Curiţa