Popa vrea banii de pandemie înapoi - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Șeful administrativului reşiţean a obţinut, recent, girul aleşilor locali pentru a putea recupera, din fonduri europene, banii investiţi în pandemie în echipamente pentru Spitalul Judeţean!

Tot din bani europeni se va investi în igienizarea şcolilor reşiţene şi în procurarea materialelor necesare în eventualitatea redeschiderii acestora. Şi nu e vorba de o nimica toată ci de sume de câte 1,2 milioane de lei.

„Primul proiect e legat de echipamente Covid, preciza primarul Ioan Popa. Toate echipamentele pe care le-am luat pentru Spitalul Judeţean, în parteneriat cu ei, care însumează circa 1,2 milioane de lei. Am creat un proiect de finanţare şi încercăm să ne rambursăm sumele tot din fonduri europene. E un lucru îmbucurător pentru că ne vin înapoi banii pe care ni i-am asumat în martie, aprilie, în acele perioade tulburi n-am stat să ne gândim. Am mers şi am plătit şi cred că ne vom lua banii înapoi“.

Prin proiectul municipalităţii – de sprijinire a măsurilor de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Judeţean – se va încerca obţinerea de fonduri prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pe Axa Prioritară Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei. Alt proiect, tot pe linie de pandemie, „e legat de fonduri de la Uniunea Europeană, este pentru igienizare în şcoli, a precizat edilul. Este un proiect de 1,2 milioane de lei. Aici vorbim de dezinfectanţi, de dispensere, de măşti, de mănuşi, de toate echipamentele necesare astfel încât şcoala să se desfăşoare în bune condiţii“.

Proiectul municipalităţii, vizând asigurarea materialelor igienico-sanitare pentru unitățile de învățământ din municipiul Reșița, urmează să atragă bani pe aceeaşi axă a Programului Operațional Infrastructură Mare.

JCS-Antoniu Mocanu