Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru perioada următoare, este anunțată demararea lucrărilor la trei dintre acestea. Este vorba despre podul de la Slatina-Timiș, respectiv cel de la Dognecea și cel de la Berzovia, după cum a dezvăluit recent președintele Consiliului Județean (CJ)!

Estimarea sa este că lucrările la podul de la Slatina-Timiș vor fi gata până la finalul anului, întrucât termenele sunt de două luni pentru proiectare și nouă luni pentru execuție. „Nu ascund că, la proiectarea acestui pod, s-a lucrat puțin pentru că cunoșteam câștigătorul pe care l-am rugat să-și pregătească documentele. Asta pentru a finaliza cât mai repede proiectarea, iar lucrul efectiv să înceapă în mai-iunie, pentru că trebuie să ținem cont și de debitul râului Timiș!”, a declarat Romeo Dunca.

Președintele CJ a mai informat că servicii de dirigenție de șantier au fost achiziționate pentru podul de la Dognecea. „Acolo ne-am blocat puțin, n-am putut să dăm ordinul de începere, fiindcă ordonanța ne-a oprit să facem această achiziție. Dar am făcut achiziția după Anul Nou și, în cel mai scurt timp, primarul Remus Rof va primi ordinul de începere a lucrărilor!”, a mai spus Dunca.

Președintele CJ s-a referit și la podul de la Berzovia, despre care a anunțat că de puțin timp, a fost scos la licitație.

JCS-Ionel Ivașcu