Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – A găsit soluții și va face, asta a dezvăluit șeful județului vizavi de trecerea drumului forestier din zonă din administrarea județului în cea a municipiului Reșița!

Zona turistică, dar și protejată, fiind parc național, ar putea deveni cu adevărat mai deschisă unui turism civilizat, șeful administrativului reșițean intenționând să facă acolo un drum de agrement, mai facil accesului cu bicicleta.

Două hotărâri ale consiliului județean, vizând preluarea în administrare temporară, pe 10 ani, de către municipalitatea reșițeană, a drumului forestier din zona Comarnic, în raza UAT, până la Cuptoare, și dinspre Anina spre Comarnic, Padina Seacă, au ridicat discuții întrebări între aleșii județului. Este vorba despre DJ 582C, de la kilometrul 0, până la kilometrul 7 + 314 metri, cu un regim aparte, unde, potrivit documentației, în perioada iernii nu se deszăpezește și asupra căruia nu s-au făcut investiții până acum.

În cazul primului proiect, vizând drumul până la Cuptoare, consilierul județean Ioan Crina spunea că „am văzut la Reșița că au dat hotărâre să preia și în afară, în extravilanul județului. Interesant!“, în vreme ce Romeo Dunca, președintele CJ, preciza că în proiectul județului nu există așa ceva. În cazul celui de-al doilea, șeful județului și cel al fostei opoziții au căzut de acord asupra drumului vechi, nefolosit, de la Anina spre Comarnic, Padina Seacă. Ambele proiecte au trecut, astfel că Reșița se va ocupa de ele.

Ce se va întâmpla acolo și de ce vrea Nelu Popa drumul din acea zonă? „Reșița vrea să facă un drum de agrement, de biciclete ceva, probabil, a precizat șeful județului. Oricum nu poți să faci mare lucru pentru că trece prin parc. Nelu va găsi soluții și va face. Știm, am fost împreună pe acest drum și am zis că noi n-avem nicio posibilitate să investim nimic acolo. Avem atâtea alte drumuri care nu sunt încă rezolvate. Și Nelu a zis că el găsește soluții, și prin urmare ne-a cerut, ne-am mișcat foarte repede. Asta înseamnă o legătură foarte bună între primărie și Consiliul Județean!“

Romeo Dunca a explicat că nu au trecut două săptămâni de când a decis, împreună cu Nelu Popa, ce se va face în zona Comarnic, și deja s-au făcut atât hotărârea de la Reșița, cât și cea de la județ: „S-a făcut hotărârea de consiliu la Reșița și am venit imediat cu propunerea de la noi și iată am dat 7 kilometri aici, plus 5 de dincolo, erau 12 sau 13. Deci nu mai ținea nici justificarea dlui Crina că luăm drumuri în plus. Am dat 12 kilometri, am vrut să luăm 10 la Poiana Mărului, dar asta este.“

JCS-A.M.