Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru două (dintre cele trei) proiecte de modernizare de drumuri județene ale CJ, finanțațe prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, a fost lansată, ieri, licitația de contractare a „Serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului“!

Pentru contractul împărțit în două loturi, cu o durată de 36 de luni și o valoare totală de 2.000.000 lei fără TVA, vor putea fi depuse oferte sau cereri de participare până în 22 aprilie. Potrivit Caietului de sarcini emis de Direcția de Drumuri Județene, drumul care reprezintă Lotul 1 este amplasat pe DJ573A -DN57 (Vrani-Vărădia-Berliște-Nicolinț) și are o lungime totală de 35,9 km, în timp ce Lotul 2 este reprezentat de DJ571C-DN57 (Ciclova Română-Socolari-Potoc), cu o lungime totală de 18,289 km.

În cazul ambelor loturi, starea actuală a drumurilor „este rea și necorespunzătoare, prezentând gropi pe suprafețe extinse, fapt ce conduce la ineficiență majoră în exploatare, viteză de deplasare redusă și degradare prematură a autovehiculelor“.

JCS-Walter Fleck