Caraş-Severin, Romania

TICVANIU MARE – Execuţia lucrărilor, derulate în cadrul unui proiect în valoare de 4,8 milioane de lei finanţat prin PNDL, a ajuns pe „ultima sută de metri“!

Expresia nu trebuie interpretată textual, ca distanţă rămasă de executat, ci doar în sensul că mai sunt unele lucruri de făcut, puţine în raport cu volumul total. „Proiectul e finalizat în proporţie de 90%, dar mai avem de lucru la rigole, mai trebuie amplasate indicatoarele rutiere, de trasat marcaje. Pe de altă parte, ne pregătim pentru lansarea în execuţie a celorlalte proiecte, aflate în diferite faze ale obţinerii avizelor.“, ne-a informat primarul Ciprian Măceşanu.

Printre cele mai avansate se numără proiectul de reabilitare, dotare şi extindere a sediului Primăriei, un proiect de 1,37 milioane de lei, ajuns în faza de finalizare a proiectului tehnic, de obţinere a autorizaţiei de construire. În faza PT de obţinere a avizelor se află două proiecte ce vizează reabilitarea şcolilor din Secăşeni şi Cârnecea, finanţate prin PNDL, fiecare în valoare de circa 700.000 de lei. „În faza de proiect tehnic se află două alte proiecte, finanţate prin PNRR, cel de reabilitare a căminului cultural din Ticvaniu Mare în valoare de 1,4 milioane de lei, la care vom acoperi lucrări neeligibile de 350.000 de lei, respectiv cel de reabilitare şi modernizare a căminului cultural din Cârnecea, unde vom acoperi costurile unor lucrări neeligibile de circa 170.000 de lei.“, a adăugat edilul.

Un alt proiect de amploare, aflat în pregătire, îl reprezintă cel de modernizare a străzilor din Secăşeni, în baza unei finanţări de 16,7 milioane de lei prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“. Nu în ultimul rând, cu o finanţare de 464.000 de lei, prin PNRR, Primăria va pune în operă un proiect de „transformare digitală şi îmbunătăţire a condiţiilor de învăţare-predare ale unităţilor de învăţământ“ din comună, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Iuliu Birou“ din localitate.

JCS-Walter Fleck