Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – „Sunt competitivi, vin cu prețuri foarte mici!“, a explicat Dunca. Firma este arătată cu degetul pentru succesul la licitații, în vreme ce sifonarii banilor județului încep să cadă cu botul pe labe!

Șeful județului a dat citire lungii liste a proiectelor afectate de blocajul bugetar generat de PSD, pe care se regăsește și proiectul modernizării DJ 573 Răcășdia-Vrăniuț, 8.745.000 de lei. „Aici vă anunț că o să avem o problemă, pentru că licitația a fost semnată, și dacă ieșim din termen, în primul rând problema este că nu vom mai putea finaliza lucrarea asta. Deci avem banii în cont, constructorul abia așteaptă să înceapă, licitația e câștigată, așteaptă să-i semnăm contractul“.

„Cine e constructorul?“, a întrebat, râzând, cu subînțeles, consilierul Ioan Crina. „Cine a fost cel mai bun! Un constructor care a câștigat la licitație cu 5 milioane de lei economie!“ Ioan Crina a recunoscut că avea, de fapt, interes personal vizavi de licitația la acel proiect: „V-am întrebat eu pe SEAP (…) și n-ați răspuns. Cum să nu râd de chestii din astea de amator.“

„Dle Crina, a fost o licitație, au participat 3 companii, a câștigat Maxagro cu 14 milioane din 19. (…) Să vă fie rușine, eu nu sifonez nimic! Vreți să vă arăt prețul cu cât ați încheiat dvs lucrare pe PNDL drum de 4 sau 5 metri acum 7 ani? Aveam documentele pregătite, nu le-am mai adus, că am zis: lasă că nu mă ocup de asta! Să vedeți ce preț ați dat acolo, mai scump decât la Răcășdia-Vrăniuț. Lasă că o să vă aduc documentele să vedeți!“, a răspuns șeful județului, în cea mai recentă extraordinară a CJ.

Întrebat de ce la județ ar câștiga licitațiile doar o singură firmă, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean a răspuns: „Nu e adevărat! De aia când câștigă, toată lumea stă cu focul pe ea! Sunt licitații câștigate de mai multe firme. Sigur, sunt competitivi și vin cu prețuri foarte mici. Păi eu ce să le fac dacă la lucrarea de la Răcășdia, din 19 milioane preț ofertat, ei au dat 14? Eu ce să fac? Asta este! Să fie sănătoși!“

JCS-A.M.