Liberalul Ion Chisăliță revine în fruntea orașului Moldova Nouă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Candidatul PNL a câștigat scrutinul de duminică, învingându-l detașat, cu peste 1.500 de voturi diferență, pe oponentul său de la Partidul Verde, Eugen Băleanu!

După numărarea voturilor din 10 secții de votare din totalul de 12 existente la Moldova Nouă, Chisăliță obținuse 2253 de voturi, față de doar 900 pentru Băleanu. Iar numărătoarea finală a fost și mai clară: Chisăliță (PNL) -2710 voturi (68%), Băleanu (PV) – 1183 voturi (32%).

„Numărătoarea voturilor s-a încheiat! Am avut o șansă și am jucat-o! Felicităm pe Ion Chisăliță pentru câștigarea scrutinului electoral!“, a spus Eugen Băleanu, care și-a recunoscut înfrângerea.

„PSD cerea alegătorilor să voteze cu ficatul. La urne, s-a văzut că oamenii au votat PNL, în mod covârșitor, cu sufletul și mintea. Sunt fericit pentru că a învins Dreptatea“, ne-a declarat și președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Aproximativ 11.000 de alegători au fost aşteptaţi duminică, 24 ianuarie, la vot în oraşul de pe Clisură pentru a-şi alege primarul, după ce Biroul Electoral Central a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat. Pe liste au candidat Ion Chisăliţă (PNL) şi Eugen Băleanu (Partidul Verde), ordinea acestora fiind menţinută pe buletinele de vot aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020. Pentru alegerile de duminică au fost tipărite 11.984 de buletine de vot, distribuite în cele 12 secţii de votare. Au fost 53 de solicitări pentru urna mobilă.

Conform datelor AEP, prezenţa la urne în oraşul Moldova Nouă a fost de 36,37%, mai exact din cei 10.899 de locuitori așteptați la urne, au votat 3969. Așadar, după mai bine de 8 ani de pauză, Ion Chisăliță revine ca primar al orașului Moldova Nouă.

JCS-Nina Curița