Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La cea mai recentă conferinţă de presă, peşedintele Romeo Dunca a dezvăluit că la deponeu sunt mari probleme şi tensiuni. Chiar dacă operatorul deponeului de la Lupac cere o actualizare a preţurilor, ce presupune în unele cazuri chiar triplarea acestora, preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, susţine că nu poate fi de acord cu aşa ceva!

Pe drumurile judeţene lucrurile nu sunt roz. Nici în conturile administraţiei, iar la deponeul de la Lupac există doar tensiune. Sunt doar câteva dintre problemele pe care le aminteşte mereu şeful judeţului. La cea mai recentă conferinţă de presă, Romeo Dunca a dezvăluit că la deponeu sunt mari probleme şi tensiuni: „Avem mari probleme, ne confruntăm cu tot felul de incoveniente, mediul este ostil și acolo, operatorul nu este nici el mulțumit, noi nici atât, consumatorii casnici nu sunt mulțumiți, primăriile din judeţ nu sunt mulțumite. Nimeni nu este mulțumit. Între operator și cel care a construit acolo și a adus utilajele respective există o stare de tensiune și fiecare încearcă să arunce vina pe celălalt. Unul spune că nu poate să facă treaba că sunt stricate sculele, cel cu sculele susține că le-a făcut bine și că este sabotat. Noi suntem la mijloc“.

Mai mult, conducerea judeţului a avut o întâlnire cu un consultant de la Cluj, pentru a discuta o eventuală modernizare a deponeului. „Există posibilitatea aceasta pe fonduri europene, să regândim fluxurile și modul de lucru acolo, precum și utilarea acestui deponeu. Ne gândim la montarea unui alt gen de sortatoare. Am trimis o mostră din gunoiul de la depozit în Germania, să îl analizeze și ne-au spus că unde noi scoatem doar două fracții, ei merg până la șapte fracții și ceea ce depun în groapă este efectiv o cantitate mult mai mică de reziduu, iar valorificarea materialelor ce le găsesc în gunoi este mult mai mare”, a mai spus preşedintele CJ.

Cât despre preţuri, şeful judeţului a dezvăluit că operatorul a cerut actualizarea acestora.
„Operatorul a venit cu preţuri mici și acum vrea să le majoreze. Iar acest lucru i se pare posibil datorită unui act semnat de dl Hurduzeu cu câteva zile înainte de a pleca de la conducerea Consiliului Județean și prin care a făcut posibilă o renegociere după trei luni de contract. Nu știam de această hârtie și acum urmează să vedem ce este de făcut pentru că nu putem să acceptăm. Într-adevăr, prețul este mic față de alte localități din țară, dar totuși nu putem să îl triplăm, nu putem accepta asta”, a mai precizat președintele CJ, Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa