Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Nici n-a câștigat bine David Popovici aurul olimpic la 200 de metri liber, că mulți politicieni, locali și naționali, s-au și „suit” pe performanța acestuia. Poze, mesaje de felicitare care mai de care, tot tacâmul. Nici nu vrem să ne gândim ce se întâmplă dacă recidivează David și la 100 de metri. Probabil vedem poze cu aceiași politicieni când sar un echer sau o burtă, după posibilități, în bazin, costumați doar cu niște slipișori Speedo.

✔️ Niște coreeni au auzit că Torman vrea să facă morman de obuze la Reșița și și-au zis să facă și ei de la zero o fabrică de obuziere în România. Au și bătut palma cu MApN pe 1 miliard de euro. Mai că am pune un pariu că gată coreenii de ridicat fabrica de obuziere și la Arsenal se vor căuta încă meșteri pentru angajări. Iar în ceea ce privește asamblarea de obuze, dați-ne voie să fim sceptici și să exclamăm: Obuzele sunt pe… țeavă (de tun de la Arsenal)!

✔️ Acum, când Nelu vrea să schimbe straiele funicularului, au apărut protectorii siguranţei. Comentarii peste comentarii că funicularul nu ar fi sigur şi s-ar prăbuşi sub greutatea puzderiei de vizitatori. Alo! Domnilor, păi Popa dacă vrea să scape de reşiţeni pleacă în Zanzibar, nu îi omoară plimbându-i pe un funicular care se prăbuşeşte. Aşa cevaaa!

✔️ Am aflat de ce așa-zisa uzină nouă de apă din Caransebeș nu e pornită! Nu era de la câteva sute de metri de drum pentru jeepurile angajaților. Păi ar trebui să n-ai toate țiglele pe casă să dai drumul la ditai uzina cu costuri de 150 de ori mai mari decât cele din prezent. O fi don Felipe un mare manager, dar nu îndeajuns să scoată de 150 de ori mai mulți bani din… apă seacă. Așa că norocul gugulanilor cu fântânile, acolo e pe gratis apa, deși și pe asta ar fi vrut don Felipe să o taxeze la un moment dat! Să nu-i dăm idei…

✔️ Mulţi reşiţeni, mai ales cei care stau bine la umbră şi la terase, sunt foarte nemulţumiţi că, cităm: În Reşiţa, nu e mai multă mişcare! Cu referire la şantiere. Într-adevăr, când temperaturile o iau razna, nici muncitorii nu pot sta lipiţi de şinele de tramvai sau de bitum. Sunt oameni, nu roboţi. Iar când stau, pe acolo vin cei de la ITM care îi întreabă pe români de sănătate, iar pe indieni de turban. Aşa că…

✔️ Erbașu s-ar apuca de apa și canalizarea din zona centrală a Caransebeșului, acolo unde sunt amplasate terasele. E nasol când bei un citro sau mânci o brânză friptă să-ți miroase a altceva care începe cu r și se termină cu t. Doar că s-au trezit și băieții de la Cultură, camarazi de nădejde, doar-doar mai trag puțin de timp până trece vara. Dom’ Felix, fiți domne mai înțelept, lăsați să pută a hazna pe centru… În plus, acolo pe centru este un obiectiv foarte important care trebuie protejat. Tot până în toamnă!

✔️ Adrian Dumbravă este de acum managerul Spitalului Judeţean din Piteşti. Până când se va împrieteni şi cu jurnaliştii de acolo, în conferinţa de prezentare, domnul Dumbravă a avut de răspuns la câteva întrebări, unele chiar dure. Nouă ne-a plăcut cea referitoare la costul pantofilor ce îi poartă. Cică 500 de lei. Noi ştim că are bani şi îşi permite alţi pantofi, dar nu înţelegem cum pedalele Porsche-ului pe care îl conduce suportă să fie apăsate de pantofii ăia de… 500 de lei!

✔️ La Titularizare şi la Definitivat, niciun profesor nu a luat nota 10. Examenele sunt foarte grele din câte ştim, dar e mai bine! Pe noi ne-ar fi speriat atâta inteligenţă, pregătire, performanţă, ieşire în evidenţă. Trebuie să rămânem aşa cum ne ştim la toate capitolele. Note de 10 ne trebuie nouă sau linişte?

✔️ În Caraş-Severin se poate turna o nouă serie din filmul Caracatiţa, ediţia 2024. Probele nu se mai acceptă, acordurile de recunoaştere a vinovăţiei scapă pe aproape oricine, rar se mai ţine cont de câte o sentinţă. Suntem acolo unde trebuie să fim. Dar nici măcar Caracatiţa nu se poate turna aici pentru că… nu avem un Cattani!

✔️ Sătul de Mitru, Bebe, Adi și alții, Felix s-a relaxat câteva zile-n Deltă! Cică ar fi vrut să facă un remake după Operațiunea Monstrul, celebra comedie din epoca comunistă cu prinderea legendarului somn. Dom’ primar, nu mai bine vorbeați cu Ștauber? Dădeați o fugă la el la baltă, are și știuca aia dresată să te muște de deget cât să-ți dea sângele pentru poze, dar nu într-atât încât să ajungi să-ți pună Happy Singh degetele la loc, și ieșeați mai câștigat. Vă aşteptăm la un live cu ceva poveşti pescăreşti…

✔️ Și pentru că l-am pomenit pe renumitul chirurg specializat în măriri, întineriri sau reatașări de membre, vă spunem că acesta e pe cai mari odată instalat în fotoliul de manager! Când venea Dumbravă prin ședințele de CL cu organigrama, toți deveneau specialiști în sănătate și mârâiau. Singh a cerut săptămâna trecută să-și mărească… compartimentul (ce credeați?!), pe principiul „Toate posturile vacante să vină la mine, la chirurgie plastică!”. Nimeni n-a avut obiecții, pe motiv că Singh e cel mai productiv medic din spital și-și merită toți banii. De la stat, nu de la privat!

✔️Chiar dacă e abia sfârşitul lui iulie, noi aşteptăm alegerile din toamnă/iarnă. Altă lume, altă viaţă, oamenii sunt altfel, animaţie… În plus, va candida Şoşoacă. Deci, altceva!

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!