Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a validat alianţa electorală a USR, PMP şi Forţa Dreptei. Şi bine a făcut! Prea veseli erau Hadrian Popescu, Luci Voina şi Andrei Plujar că nu trebuie să fie nevoiţi să se suporte pe aici prin judeţ, să joace hora înţelegerii. Acum tristeţea e la loc: trebuie să se iubească forţat până după alegeri. De suportat, nu trebuie!

✔️ Zilele trecute, pesediștii din Băile Herculane s-au ofuscat că Dunca, după ce că le-a furat munții, acum vrea să le fure și apa. Așa că Dunca i-a ascultat și a vrut să dea apele înapoi pesediștilor din Herculane. S-au opus însă pesediștii de la județ, care cred că stațiunea nu are bani nici de două alei, darmite de gestionat apele termale. Așa că să le țină Dunca. Și dacă robinetul rămâne deocamdată închis, subiectul nu e încă. Așa că mai e vreme să se inventeze vreun Armaș care să-l închidă de tot. Subiectul sau… robinetul.

✔️ Mare exercițiu mare de alarmare azi la un reputat liceu din Caransebeș. Străzile din jur goale, uniforme de toate culorile, autospeciale, incendii, evacuări, tot tacâmul organelor. Pentru că elevii știu deja de exercițiu, sigur nu vor intra în panică și-și vor arunca „bomboanele” și „Marioanele” ca să înfunde toaletele liceului. Pe de altă parte, vorba unui hâtru: păi incendiile sau alte dezastre apar doar când străzile sunt goale, fără crac de mașină parcată? Noi îi spunem doar atât. Să sperăm că tema exercițiului nu include și ajutarea elevilor la teme, că să vezi atunci nenorocire și dezastre!

✔️ La şedinţele PNL, cea mai cuminte liberală este Mihaela de la Lăpuşnic. Femeia nu mai are venin, nu mai are intrigi. Nu pentru că îi este teamă de vreun liberal sau pentru că a pus-o şeful PNL la punct. Teama ei se numeşte Lala. Da, cică fostul primar, evlavios din fire în ultimii ani, a primit dezlegare de la preoţi, se întoarce pe scena politică şi va candida iar la Primăria Lăpuşnicu Mare.

✔️ A început Postul Mare. Politicienii, foşti, actuali şi viitori, vor umple bisericile, vor merge pe Athos, se vor smeri care cum pe unde vor apuca. Nu de alta, dar nu trebuie să îi prindă campania electorală nespovediţi. Promisiunile din campanie îi vor cocoşa, aşa că măcar de păcate să mai scape acum…

✔️ Dunca a adus RMN la Spitalul Judeţean. Când nu a fost toată lumea l-a criticat că nu avem RMN. Acum, este criticat că l-a adus, căpuşează, face afaceri etc. O fi având el păcatele lui, dar să facă afaceri cu bolile oamenilor, niciodată.

✔️ Tot promovează unii femei de „succes”, de „carieră”, de până și ele ajung să se creadă așa, adică mult mai importante decât sunt în realitate. Atât de mare „succes” au că nu sunt în stare să-și plătească o amărâtă de chirie în buricul târgului, la Caransebeș. Acum, ce-i drept, nici cu Stana nu ne e rușine, pentru că obișnuită cu mercurialul de pe la evenimente, pe principiul „jan cote, ochii la ușă”, a dublat chiria. Dacă nici Stana nu știe cum e cu femeia de „succes”, atunci cine?

✔️ Farul călăuzitor al sănătății cărășene, cel pus de ministru să supervizeze spitalele, a ajuns prin tribunale. Nu, n-a greșit vreo operație de reîntinerire a anumitor părți ale doamnelor, la alea e AS, procesul e pentru „stabilire paternitate, suplinire acord”. Pentru că pe portalul instanțelor cărășene detaliile sunt absolut de negăsit, putem doar presupune că unul dintre părinți ar vrea să-l ia pe cel mic într-o excursie în afara țării și e nevoie de acordul celuilalt. Băiețelul e bucățică ruptă din reputatul estetician, ce mai, o adevărată copie în miniatură, așa că n-ar fi exclus să plece să vadă Taj Mahalul și să-și cunoască verișorii!

✔️ Spitalul din Caransebeş are o Psihiatrie modernă, inaugurată în prezenţa primarului Borcean şi a managerului Dumbravă. Cică Felix nu este supărat că managerul se mai pozează cu liderii PNL, că mai face declaraţii politice despre AUR sau care nu îl includ pe primar. Felix nu se supără niciodată. Şi aşa şi trebuie. În politică nu trebuie să o iei razna. Altfel, Dumbravă imediat găseşte paturi libere la secţia recent inaugurată.

✔️ Nelu Popa îi uimeşte pe liberali. Merge la şedinţe, se comportă frumos cu colegii, colegele. Pe unii acum îi şi cunoaşte. Cel mai fericit este Cătălin Golu, primarul de la Ciclova, despre care, după ani de zile, Nelu a aflat că este liberal. De aia nu prea vizita Nelu zona aia: credea că Golu este de la PSD…

✔️ Deputatul Damian ar candida, totuşi, independent la Caransebeş. Zvonurile spun că la Teregova, doamna Damian tot independentă ar candida, iar PSD l-ar pune pe prefectul Dragomir să intre în cursa pentru fotoliul de primar. Aoleo! Vă daţi seama că va câştiga al treilea: candidatul PNL.

✔️ Despre şeful Direcţiei Silvice se spun multe. De toate! Omul este pe limba tuturor pădurarilor. Cert e un lucru: vorbele dure trec, faptele lui Tabugan care au stârnit acele vorbe, la fel, vor trece. Oricum, face ce vrea. Cică de aia este şef… Dar în urma lui, numai anul acesta, rămân aproape 500 de mii de puieţi plantaţi. Păi ce mai contează bârfele în faţa nucului negru, stejarului roşu, frasinului, pinului etc?

✔️ Azi, despre Bebe Pasere mai nimic. De fapt, se spune că şi el ar candida de la PRO România. Caransebeşeni să fie, căci candidaţi au destui! Iar despre Luca ştim că nu s-a mai întâlnit cu Umbrărescu. Nasol!

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!